«Το Καρναβάλι δεν είναι απλά μια γιορτή…»

 

«Η Πάτρα και η Αχαΐα χρειάζονται ένα νέο, μεγάλο και διεθνές καρναβάλι. Έναν θεσμό που βασιζόμενο στην δημιουργική διάθεση των Πατρινών, θα αγκαλιάζει όλο το νομό και να απευθύνεται σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας νέες διεξόδους στο καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής και στις τοπικές επιχειρήσεις» σημειώνει ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης με την ευκαιρία έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2015.

O Ανδρέας Κατσανιώτης, που ως Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Κυβέρνησης είχε λάβει πέρυσι την πρωτοβουλία για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού από δημοσιογράφους ξένων μέσων ενημέρωσης, τονίζει ότι ο θεσμός, δεν μπορεί να είναι απλά μια γιορτή.

«To Πατρινό Καρναβάλι είναι ιδιαίτερο και σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, όχι μόνο για το νομό μας, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει προ πολλού περάσει τα τοπικά σύνορά μας, αλλά οι δυνατότητές που έχει είναι πολλαπλάσιες» τονίζει και προσθέτει: «Αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους οικοδομείται το Brand  «Αχαΐα» και μπορεί να μετατραπεί σε βιομηχανία πολιτισμού, τουρισμού, καλλιτεχνικής παραγωγής και οικονομίας.

Οφείλουμε να ενισχύσουμε τη μορφή και το περιεχόμενο του καρναβαλιού με δράσεις πολύ πέρα από την Πάτρα. Και να δουλέψουμε για να του δώσουμε εξωστρέφεια και κύρος. Να επιμηκύνουμε τον χρόνο και να δημιουργήσουμε ένα τουριστικό hub ειδικά για το καρναβάλι. Με κέφι, με σχέδιο και με τη συνεργασία όλων των τοπικών δυνάμεων.

Με την ευκαιρία της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2015,  ας στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, δημιουργίας και ανατροπής σε κάθετι εσωστρεφές, αγοραφοβικό και «παλιό». Το Πατρινό Καρναβάλι είναι μία ακόμα απόδειξη της ανάγκης να ανεβάσουμε ψηλά τον πήχη για τον τόπο μας και να επενδύσουμε σε νέες αντιλήψεις. Ας έχουμε το Καρναβάλι που μας αξίζει. Και θα το έχουμε».