Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

«Η Καινοτομία δεν είναι θεωρία, είναι ουσία. Δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Και για μένα τουλάχιστον, δεν είναι προεκλογική αφορμή αλλά μία διαρκής αναζήτηση και μία συνειδητή πολιτική επιλογή» τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης που σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

Ο κ. Κατσανιώτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο, καθηγητή κ. Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον αντιπρόεδρο, κ. Γιώργο Τελώνη και στελέχη του φορέα, συζητώντας μαζί τους για σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και για τα οποία απαιτείται η βούληση και η συνεργασία των τοπικών φορέων προκειμένου να διευθετηθούν, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τις νέες σημαντικές προοπτικές που διανοίγονται για το Επιστημονικό Πάρκο με το νέο νόμο καινοτομίας που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό στη Βουλή.

Μετά τη συνάντηση, ο υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας πρόσθεσε:

«Μέσα από αλλεπάλληλες συνεργασίες με τον Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, Χ. Βασιλάκο, αλλά και με την προσωπική βούληση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε επισκεφθεί και διαπιστώσει από κοντά την αξία και την σημασία του Πάρκου, πετύχαμε να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο στο οποίο η Πάτρα αποτελεί πόλο καινοτομίας στην Ελλάδα.

Αυτός ο πόλος καινοτομίας είναι η μεγάλη μας δύναμη προς το αύριο. Η δυνατότητα των υπαρχόντων επιχειρήσεων να εξελιχθούν και των νέων επιχειρήσεων να βρουν έδαφος για ν’ αναπτυχθούν περνάει μέσα από την καινοτομία. Μέσα από την καινοτομία περνάει και η απασχόληση χιλιάδων νέων επιστημόνων και ερευνητών, ώστε να σταματήσει η διαρροή χρυσών ελληνικών μυαλών προς το εξωτερικό.

Η επένδυσή μας στην έρευνα και την καινοτομία, είναι επένδυση για το μέλλον της Αχαΐας.».

 

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών