Συνέντευξη από την εφημερίδα “Πελοπόννησος”

Η Νέα Δημοκρατία έκανε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσει την χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά και να την οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Αλλά πλήρωσε ένα μεγάλο πολιτικό τίμημα, δυσανάλογο της ευθύνης που ανέλαβε και αντιστρόφως ανάλογο της συνολικής προσφοράς της προς την χώρα κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Οι σημερινές συνθήκες ωστόσο επιβάλλουν την ανανέωση της παράταξης και την επανασύνδεσή της  με τα πλατιά κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά τη στήριζαν. Και αυτό μπορεί να συμβεί με μία νέα ομάδα πολιτικών, προερχομένων από τη κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, καταξιωμένων και γνωστών πριν την ενασχόλησή τους με την πολιτική, οι οποίοι θα μπορέσουν να διαμορφώσουν και να υλοποιήσουν ένα νέο σχέδιο ανάταξης της χώρας. Αυτό το αιτημα ανανεωσης πιστεύω ότι σηματοδοτεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας,  και γιαυτο τον στηρίζω.

Με ποια κριτήρια κάνατε τη συγκεκριμένη επιλογή;

Όταν πρωτοσυστήθηκα στους πολίτες της περιοχής πριν δύο περίπου χρόνια, μίλησα για την ανάγκη επικράτησης του νέου. Και οι πολίτες με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν, αρχικά ως υποψήφιο Περιφερειάρχη και μετά ως βουλευτή Αχαΐας. Στα δύο αυτά χρόνια πολιτεύτηκα δίνοντας διαρκή μάχη με ό,τιδήποτε εκπροσωπεί το παλιό.

Με την ίδια λογική επέλεξα να στηρίξω και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έναντι των άλλων, καθόλα άξιων συνυποψηφίων του, έχοντας εδραιώσει την πεποίθηση ότι έτσι υπηρετείται καλύτερα η ανάγκη ανανέωσης στη Νέα Δημοκρατία αλλά και συνολικότερα στην ελληνική πολιτική.

Ωστόσο, θέλω να τονίσω πως τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ θα προσέλθουν στις κάλπες και θα ψηφίσουν ελεύθερα τον αρχηγό που θέλουν. Οι βουλευτές οφείλουν να εκφράζουν δημόσια την άποψή τους και να κοινοποιούν τα κριτήρια των επιλογών τους. Όμως, η κοινωνία θα αναδείξει τελικά τον επόμενο αρχηγό της παράταξης και όχι οι βουλευτές.  Εξάλλου, το γεγονός πως η εκλογή θα γίνει από την βάση αποτελεί παράγοντα και προϋπόθεση της ενότητας της ΝΔ που κανένας μας δεν διαπραγματεύεται. Σημειώνω, επίσης, ότι θα βρεθώ κοντά στον Απ. Τζιτζικώστα κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα αλλά θα παράσχω κάθε βοήθεια που θα μου ζητηθεί σε οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο πρόεδρο επισκεφθεί την Αχαΐα.  Γιατί, ασφαλώς, πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις. Και γιατί, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα της παράταξης και της πατρίδας.

IMG_8794

Επιλέξατε αυτόνομα το πρόσωπο που θα στηρίξετε για την αρχηγία της ΝΔ; Το ρωτώ γιατί υπήρξαν σενάρια στον Τύπο που ήθελαν να σας προέτρεψε -εσάς και άλλους συναδέλφους σας- ο πρώην Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Ως εκπρόσωπος της νέας αντίληψης στην πολιτική, να είναι όλοι βέβαιοι πως οι αποφάσεις μου δεν λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες και δεν αποτελούν προϊόν υπόγειων διαδρομών. Σέβομαι και εκτιμώ τον πρώην πρωθυπουργό όμως η απόφαση ανήκει σε μένα.

Σας θυμίζω ότι κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, προτού ανοίξει ο δρόμος για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ και εκδηλωθούν οι υποψηφιότητες, είχα ως σύνθημά μου το, “η γενιά μας μπροστά”…