Ανακοίνωση με αφορμή την παρουσία του σε σχετική εκδήλωση του ΟΛΠΑ

Ανακοίνωση με αφορμή την παρουσία του σε σχετική εκδήλωση του ΟΛΠΑ

24.15

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Α. Κατσανιώτης με αφορμή την παρουσία του σε σχετική εκδήλωση του ΟΛΠΑ στην Πάτρα, επισημαίνονται τα εξής:”Το σημαντικό ρόλο που θα παίξει το λιμάνι της Πάτρας για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Αχαΐα, μέσα από την καινοτομία και με οδηγό την εξωστρέφεια, ανέδειξε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Μιλώντας στη θεματική εκδήλωση του ΟΛΠΑ “Τοπική οικονομία, κρουαζιέρα, γιότινγκ – ευκαιρίες εξωστρέφειας και ανάπτυξης”, ο Αχαιός Γενικός Γραμματέας ανέλυσε τις ευκαιρίες που διανοίγονται για την ευρύτερη περιοχή από την προσαρμογή του λιμανιού της Πάτρας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού (κρουαζιέρα, γιότινγκ, υποβρύχιος τουρισμός, ιστιοπλοΐα).

Ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε τη σημασία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας για την αύξηση της απασχόλησης και την οικονομική ανάπτυξη της Πάτρας και ευρύτερα της δυτικής Πελοποννήσου, ενώ δεσμεύθηκε ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, της οποίας προΐσταται, ως αρμόδια υπηρεσία για τη διεθνή επικοινωνία της χώρας, θα εστιάσει τις προσπάθειές της στη προβολή του ελληνικού τουρισμού διεθνώς.

Στο πλαίσιο αυτό -ανέφερε- η ΓΓΕΕ θα είναι κάτι παραπάνω από αρωγός στις προσπάθειες των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν το λιμάνι της Πάτρας ως τουριστική πύλη για την περιοχή. Ο Ανδρέας Κατσανιώτης εξέφρασε αισιοδοξία ότι, με ξεκάθαρη στόχευση, με διάθεση καινοτομίας, με φαντασία, με σχέδιο και με την αρωγή της Πολιτείας, σε λίγα χρόνια θα σκεφτόμαστε τη δύσκολη περίοδο που πλέον πλησιάζει στο τέλος της, όχι απλώς ως περίοδο κρίσης, αλλά και ως περίοδο αναγέννησης.”