Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη

24.8

Για τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν στον Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συζήτησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη για τις καταστροφές που υπέστη προσφάτως η Ηλεία λόγω της κακοκαιρίας και συμφώνησαν στην ανάληψη δράσεων για την αποκατάστασή τους.

Ο κ. Κατσανιώτης κατά την διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις ανάγκες και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν για την Δυτική Ελλάδα. Εξέφρασε ακόμη την αποφασιστικότητά του να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις ώστε να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την Περιφέρεια, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην βελτίωση της ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχελάκης ευχήθηκε στον κ. Κατσανιώτη καλή επιτυχία στον προεκλογικό του αγώνα, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η Δυτική Ελλάδα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο κ. Κατσανιώτης θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή του τοπίου στη Δυτική Ελλάδα και ότι θα παράξει σημαντικό έργο τα επόμενα χρόνια από τη θέση του Περιφερειάρχη.

Ο κ. Κατσανιώτης έπειτα από τη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τον κ. Μιχελάκη είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συμφωνήσαμε ότι η Περιφέρεια έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα σε αρκετούς τομείς, τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς. Όπως ανέφερα στον Υπουργό Εσωτερικών, είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά για να αλλάξω τα δεδομένα στην Περιφέρεια, στοχεύοντας στην εφαρμογή πάνω απ’ όλα αποτελεσματικών πολιτικών και δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων των πολιτών.

Έχει έρθει επιτέλους η ώρα η Δυτική Ελλάδα να αλλάξει πρόσωπο».