Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αγρινίου

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αγρινίου

24.6

Για τα προβλήματα του οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία και τον μεγάλο αριθμό των τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώνονται στο νομό εξαιτίας της κακής κατάστασης των δρόμων, ενημερώθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας, Ανδρέα Αποστολόπουλο, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Παρασκευή στην Αστυνομική Διεύθυνση Αγρινίου.

Ο κ. Κατσανιώτης τόνισε ότι το οδικό δίκτυο στην Αιτωλοακαρνανία είναι εγκαταλελειμμένο και επικίνδυνο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση αυτή στην περιφερειακή, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν διεκδίκησε τα αναγκαία κονδύλια για τη βελτίωση των δρόμων και δεν λειτούργησε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Αποστολόπουλο: «Είναι πραγματικά απαράδεκτο να υπάρχουν σήμερα τέτοιοι δρόμοι στην Αιτωλοακαρνανία και οι κάτοικοί της να εκτίθενται καθημερινά σε μεγάλο κίνδυνο. Το οδικό δίκτυο είναι γερασμένο, κακής ποιότητας, ενώ λείπουν σημάνσεις και φωτισμός.

Ο κ. Αποστολόπουλος με ενημέρωσε μάλιστα ότι η Αιτωλ/νία συγκαταλέγεται ανάμεσα στους νομούς με το χειρότερο οδικό δίκτυο και τα περισσότερα ατυχήματα. Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στην περιφερειακή διοίκηση.

Όπως διαβεβαίωσα τον κ. Αποστολόπουλο η βελτίωση του οδικού δικτύου αποτελεί προτεραιότητά μου και από την πρώτη ημέρα της θητείας μου στην Περιφέρεια θα δουλέψω για αυτό το σκοπό. Δεν είναι δυνατόν η Δυτική Ελλάδα σήμερα να μην έχει δρόμους».