Παρουσίαση ονόματος και λογοτύπου συνδυασμού

Παρουσίαση ονόματος και λογοτύπου συνδυασμού

23.16

Την παρουσίαση του ονόματος και του λογοτύπου του συνδυασμού του πραγματοποιήσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Όπως ανέφερε:

Ο δρομέας ξεκίνησε…

Η διαδρομή του, από την αφετηρία της Αρχαίας Ολυμπίας που τροφοδότησε την υφήλιο με τις αξίες της άμιλλας και του πολιτισμού, φτάνει στο σήμερα, περνώντας πάνω από την γέφυρα που ενώνει την Αχαΐα με την Αιτωλοακαρνανία και συνεχίζεται προς το αύριο. Προς το κοινό μέλλον που δικαιούνται και αξίζουν οι τρεις γεωγραφικές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Αυτοί είναι οι συμβολισμοί στο λογότυπο του συνδυασμού του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, το οποίο παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πάτρα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Θεατράκι της μαρίνας.

«Ο λογότυπος της παράταξής μας συμβολίζει την ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνουμε να θέσουμε τη Δυτική Ελλάδα σε μία πορεία προς τα εμπρός, με συνεχή δράση και με νέα ματιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Κατσανιώτης, τονίζοντας πως αυτή η μεγάλη και συλλογική προσπάθεια αποτυπώνεται ευθέως στο όνομα του συνδυασμού, που παράλληλα αποτελεί και ένα ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε πολίτη της περιοχής: 

«Μαζί, να φτιάξουμε τον τόπο μας».

«Αυτή η παράταξη έρχεται την κατάλληλη στιγμή με τους κατάλληλους ανθρώπους για να δημιουργήσει μία σύγχρονη Περιφέρεια. Με αυτούς τους ξεκάθαρους συμβολισμούς, αλλά και με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Αλλά και με την πίστη ότι έφτασε η στιγμή για το νέο. Απευθυνόμαστε στους πολίτες και τους ζητάμε να μας επιστευθούν» υπογράμμισε ο Ανδρέας Κατσανιώτης, προσθέτοντας πως ο αυριανός Περιφερειάρχης θα σφραγίσει την μοίρα της Δυτικής Ελλάδας, αφού η νέα στρατηγική της ΕΕ θέλει τις περιφέρειες στο επίκεντρο και από τις δυνατότητες των ιδίων των περιφερειών θα κριθεί το μέλλον τους.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αρχικά αναφέρθηκε στην σχέση ζωής που έχει με την περιοχή, αλλά και στην σχέση του με την πολιτική. «Έχω πολιτική καταγωγή, αλλά δεν ανδρώθηκα σε κανέναν κομματικό σωλήνα. Έζησα, δούλεψα, αγωνίστηκα μέσα στην πραγματική οικονομία. Γνωρίζω τι γίνεται στην πραγματική κοινωνία γιατί εκεί ανήκω» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σημείωσε: «Αγωνία μου είναι να είμαι αποτελεσματικός, όπως ήμουν και στις προηγούμενες θέσεις ευθύνης στις οποίες υπηρέτησα. Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να κάνουμε πολιτική χωρίς αποτελέσματα για τους πολίτες».

Ακόμα, εστίασε στο νέο «πρόσωπο» της πολιτικής που εκπροσωπεί και θα πασχίσει για να επικρατήσει στις εκλογές του Μαΐου: «Θέτω υποψηφιότητα απέναντι στους πελατειακούς μηχανισμούς, στο σκοτεινό πάρε – δώσε ανάμεσα στον πολίτη και την πολιτική. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, όπως και οι πολιτικοί που τα εκπροσωπούν. Ορισμένοι από αυτούς μπορεί να πρόσφεραν κάτι στο παρελθόν. Δεν έχουν πια όμως να προσφέρουν το παραμικρό. Απλά μας κρατούν πίσω, περιορίζοντας τις δυνάμεις του τόπου μας. Αυτό το παλιό, ούτε το θέλουμε πια, ούτε μπορεί να διαιωνισθεί».

Αναφερόμενος στις στοχεύσεις του, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, έθεσε τρεις κορυφαίες προτεραιότητες: Υποδομές, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, επισημαίνοντας πως το κάλεσμά του είναι απολύτως ανοικτό και εκπροσωπεί πολίτες από σχεδόν όλους τους πολιτικούς χώρους. «Άλλωστε, εκπρόσωποι του παλιού, που πολεμώ, υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους», σημείωσε.

Επίσης, τόνισε πως οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν την παράταξη, δεν θα αντιπροσωπεύουν απλά γεωγραφικά την περιφέρεια, αλλά και κοινωνικά και επαγγελματικά, και θα είναι άνθρωποι με αρχές και ιδέες που εκπροσωπούν τη νέα νοοτροπία.

«Οι εκλογές που έρχονται είναι ευκαιρία για μία νέα αρχή, ένα νέο σημείο εκκίνησης για να τρέξουμε μαζί προς το μέλλον» κατέληξε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.