«Ο κ. Κατσιφάρας συμπεριφέρεται ως… κυβερνητικός εταίρος περιορισμένης ευθύνης»

«Ο κ. Κατσιφάρας συμπεριφέρεται ως… κυβερνητικός εταίρος περιορισμένης ευθύνης»

23.10

Μετά από τρίμηνη αδιαφορία από μέρους του για το θέμα μεταφοράς της Αφής της φλόγας στην Αθήνα, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σε μία ανεπιτυχή προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες του, ανακάλυψε ότι για το θέμα της Αφής ευθύνονται ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Ανδρέας Κατσανιώτης και η κυβέρνηση, ξεχνώντας ότι σε αυτή την κυβέρνηση συμμετέχει και το κόμμα του.

Είναι προφανές ότι ο κ. Κατσιφάρας βρίσκεται σε τρικυμία. Μια τρικυμία που του προκαλούν και τα εσωκομματικά προβλήματα που έχει με την ύπαρξη τριών υποψηφίων Περιφερειαρχών από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Κατσανιώτης από την πλευρά του, ουδέποτε προσπάθησε να αποκρύψει ότι είναι Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης που βγάζει τη χώρα από το μνημόνιο. Ο κ. Κατσιφάρας νομίζει ότι θα ξεχάσουμε πως ήταν Υπουργός της κυβέρνησης που οδήγησε την Ελλάδα στο μνημόνιο.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Απ. Κατσιφάρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Ανδρέας Κατσανιώτης, ανέφερε: «Όταν τα έργα στην Ιόνια και την Ολυμπία Οδό ξεπαγώνουν, ο κ. Κατσιφάρας τρέχει να πάει κοντά στον υπουργό, διεκδικώντας μερίδιο κυβερνητικού εταίρου και διαλαλώντας τη δική του συμβολή στο θετικό αποτέλεσμα. Όταν όμως η αφή της Φλόγας μεταφέρεται από την Αρχαία Ολυμπία στο Καλλιμάρμαρο, τότε ο κ. Κατσιφάρας… δεν ξέρει τίποτα, ρίχνει τις ευθύνες στην κυβέρνηση και αποποιείται των δικών του ευθυνών. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι o απερχόμενος Περιφερειάρχης πολιτεύεται με την παλιά και γνωστή λογική, «τάζω σε όλους τα πάντα» και συμπεριφέρεται ως… κυβερνητικός εταίρος περιορισμένης ευθύνης. Όμως, δεν μπορεί να πείσει κανέναν πλέον. Γιατί ο ίδιος, δεν υπήρξε απλά και μόνο υπουργός της κυβέρνησης που έφερε το μνημόνιο στην χώρα, αλλά και σταθερός πρωταγωνιστής του συστήματος που καταδίκασε σε υπανάπτυξη την Δυτική Ελλάδα. Το παλιό που εκπροσωπεί τελειώνει. Το νέο που εκπροσωπώ σημαίνει διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία και αποτελεσματικότητα, για το καλό του τόπου μας».