Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Εκλογικό Κέντρο της Πάτρας

Να σημειωθεί ότι εκτός των περιοδειών που έκανε ο κ. Κατσανιώτης μαζί με τον κ. Γεωργιάδη στα νοσοκομεία των δύο νομών της Δυτικής Ελλάδας, το βράδυ του Σαββάτου επισκέφθηκε και το Εκλογικό Κέντρο του κ. Κατσανιώτη στην Πάτρα, όπου συναντήθηκε με εκατοντάδες εκπροσώπους φορέων και πολίτες, συζητώντας μαζί τους για προβλήματα στον ευρύτερο χώρο της Υγείας και παρουσιάζοντας πολλές πτυχές της πολύπλευρης μεταρρύθμισης που γίνεται στον συγκεκριμένο χώρο.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη τον κ. Κατσανιώτη για την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως Περιφερειάρχης θα καταφέρει να αλλάξει άρδην το σκηνικό υστέρησης της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη σε Αχαΐα και Ηλεία, (το Σάββατο και το πρωί της Κυριακής) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε:

«Θέλουμε μία Περιφέρεια στην οποία οι υπηρεσίες Υγείας όλων των βαθμίδων να λειτουργούν με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Για τον λόγο αυτό, εδώ και αρκετό καιρό είχα ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, να επισκεφθεί την Περιφέρεια και να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν, ώστε με κοινή προσπάθεια στο αμέσως προσεχές διάστημα να δημιουργήσουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Τον ευχαριστώ δημόσια για την ανταπόκρισή του και την επίσκεψή του στην Περιφέρεια, η οποία υπήρξε πλήρης.

Η νέα αντίληψη που πρεσβεύω, σημαίνει άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα, αλλά και συνεργασία με όλους, αδιακρίτως, καθώς το αποτέλεσμα είναι ένα και κοινό για όλους: Υγεία και περίθαλψη για το σύνολο των πολιτών!»

Ο κ. Κατσανιώτης απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας σημείωσε με έμφαση ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει αυτά που της αναλογούν για μία ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν υγείας ενώ κοινή διαπίστωση ήταν πως η διαχείριση του απερχόμενου Περιφερειάρχη στο ζήτημα της προμήθειας νέου αξονικού και μαγνητικού τομογράφου στο ΠΓΝΠ, στερεί ακόμα και από το μεγάλο περιφερειακό νοσοκομείο πολύτιμο και άκρως αναγκαίο εξοπλισμό και κατά συνέπεια υπήρξε πλήρως λανθασμένη και επιζήμια.

Κατά την επίσκεψή του στα νοσοκομεία της Αχαΐας, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε πως το μεγάλο έργο αποκατάστασης του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ ακόμα τόνισε πως μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό, τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στο ΠΕΔΥ. Επίσης, είναι ζήτημα 24ωρων η ολοκλήρωση των τηλεφωνικών ραντεβού στο ΠΕΔΥ της Πάτρας και υπογράμμισε πως καμία αλλαγή στην χωροταξία των μονάδων υγείας δεν θα γίνει χωρίς συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς.