Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση στην Πάτρα

Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση στην Πάτρα

Στην Πάτρα, στην κεντρική εκδήλωση του Ανδρέα Κατσανιώτη, του υποψηφίου που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, για την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Κατσανιώτης, παίρνοντας το λόγο ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κύριε Πρωθυπουργέ σας καλωσορίζω στη Δυτική Ελλάδα.Στη Δυτική Ελλάδα, των ηρωικών Καλαβρύτων, της ιεράς πόλης του Μεσολογγίου και της αρχαίας Ολυμπίας, παγκόσμιου συμβόλου πολιτισμού.Απόψε επιβεβαιώνουμε ότι οι εποχές που αυτή η Περιφέρεια μας έμενε πίσω από την υπόλοιπη χώρα, ουραγός σε όλη την Ευρώπη, τελείωσαν και δεν ξαναγυρίζουν!Τώρα είναι η ώρα. Τώρα είναι η μεγάλη μας ευκαιρία.Τώρα που πράγματι, η Ελλάδα παίρνει την μεγάλη στροφή προς τα πάνω και αφήνει πίσω της την βαθιά κρίση.

Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας, πέρασε πολλά. Ο λαός μας πλήρωσε το κόστος πολύ ακριβά.Όμως αρκετά.Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Σταθερά μπροστά. Να ξαναβρούμε ως κοινωνία το δυναμισμό και τη δημιουργικότητά μας. Να αλλάξουμε!

Και Ναι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.Όλα δείχνουν ότι κάτι αλλάζει στην πατρίδα μας. Την πορεία αυτή δεν μπορούμε να τη διακινδυνεύσουμε. Δεν μπορούμε τώρα, τώρα που βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ. Ένα άλμα στο κενό τώρα θα ακύρωνε όλα όσα πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, με πολύ πόνο και με πολλές θυσίες των Ελλήνων.Φίλες και φίλοι,Αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος που υπήρξα μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Την οποία όσοι ζήσαμε ξέρουμε, πως υπερβαίνει τα όρια ενός κόμματος ή μίας κυβέρνησης και ήταν μία εθνική προσπάθεια ώστε να κλείσει ο κύκλος των μνημονίων και των θυσιών.Πριν τρεις μήνες περίπου, ανέλαβα μία νέα ευθύνη.Να διεκδικήσω ένα καλύτερο μέλλον για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Εδώ που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Και την ευθύνη αυτή, την ανέλαβα ευχαρίστως. Γιατί θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. Και γιατί ξέρω πώς να το κάνω.Ο στόχος είναι ένας: Να σταματήσει η Δυτική Ελλάδα να είναι η πιο παραμελημένη περιοχή της χώρας. Και έτσι είναι για πολλά χρόνια. Ακόμα και στις εποχές που η υπόλοιπη Ελλάδα ανθούσε, η Δυτική Ελλάδα μαράζωνε. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.Και θα το αλλάξουμε!Με γνώση, με πάθος, με δουλειά. Αλλά και με αλλαγή νοοτροπίας και ιδεών.Τέρμα πια η γραφειοκρατική αντίληψη της Περιφέρειας!Τέρμα πια στην διαχειριστική και απόμακρη από τη κοινωνία διοίκησή της!Τέρμα στην εσωστρέφεια και την διαχρονική ανυπαρξία ταυτότητας!Όλα αυτά θα τα ανατρέψουμε. Με δράσεις άμεσες και αποτελεσματικές.Αναφέρω μόνο τέσσερις από αυτές, που θα μπουν σε εφαρμογή αμέσως μόλις αναλάβουμε την διοίκηση της Περιφέρειας:

  • Πρώτον, καθιέρωση και ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας σε θεσμική πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας.Και ορισμός βοηθού Περιφερειάρχη, αποκλειστικά αρμόδιου για θέματα ολυμπισμού, παιδείας και αθλητισμού, ο οποίος θα είναι ο συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με την Ελληνική αλλά και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
  • Δεύτερον, δημιουργία ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης των Εξαγωγών στην Περιφέρεια (ΟΠΕ Περιφέρειας), με αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών όλων των τοπικών προϊόντων στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.Παράλληλα, δίνουμε ρόλο και φωνή στα Επιμελητήρια, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Επαγγελματικές Οργανώσεις, καθιερώνοντας ένα Συμβούλιο Ανάπτυξης. Θέλουμε οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων να έχουν την δική τους θέση μέσα στην Περιφέρεια και να ενισχύουν άμεσα και αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας.
  • Τρίτον, οργάνωση και λειτουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών- (ΚΕΠ Αγροτών). Οι αγρότες της περιοχής θα μπορούν να πληροφορούνται για εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και παράλληλα, να εξυπηρετούνται δωρεάν σε διάφορες συναλλαγές τους με το δημόσιο.
  • Τέταρτον, ανάδειξη του brand name της Δυτικής Ελλάδας μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου εξωστρέφειας που θα δημιουργήσει μια ενιαία τουριστική ταυτότητα για τις τρεις περιφερειακές ενότητες.Αυτοί οι τέσσερις άξονες στοχεύουν στο να δώσουν νέα ώθηση στην παραγωγική μηχανή της Δυτικής Ελλάδας. Να δημιουργήσουν νέο πλούτο και νέες θέσεις εργασίας.

Γιατί εμείς ξέρουμε!Προερχόμαστε από την κοινωνία και την πραγματική οικονομία. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, γνωρίζουμε και τους τρόπους επίλυσής τους. Ξέρουμε πώς να είμαστε αποτελεσματικοί, για να βοηθήσουμε την οικονομία και την κοινωνία να ανθήσει.Εμείς θέλουμε!Θέλουμε την άνθηση της επιχειρηματικότητας και την εξωστρέφεια. Γιατί από αυτόν τον κόσμο προερχόμαστε, εκεί ανήκουμε. Αντλούμε δύναμη από την κοινωνία, από τους ανθρώπους της δημιουργίας. Από όσα θα αναζωογονήσουν τον τόπο μας.Εμείς μπορούμε!Δεν είμαστε δεμένοι με δεσμά, οι πολιτικές οι δικές μας είναι αυτές που έσωσαν την Ελλάδα από την καταστροφή και την κάνουν παράδειγμα για το πώς μία χώρα μπορεί να βγει από την κρίση, ενισχυμένη και έτοιμη για το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας. Οι ίδιες πολιτικές θα αλλάξουν τη μοίρα και του τόπου μας.Αυτή είναι η γειτονιά μου, κύριε Πρωθυπουργέ!Σε αυτό το μέρος άνοιξα τα μάτια μου. Εδώ μεγάλωσα.Ανάμεσα σε πρόσφυγες, ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου, ανάμεσα σε ανθρώπους σοφούς, που πρόκοψαν με τον μόχθο τους και ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι για να ανέβεις ψηλά, πρέπει να πηγαίνεις σκαλοπάτι – σκαλοπάτι, πατώντας γερά στα πόδια σου. Με σταθερά βήματα μπροστά.Αυτό κάνατε και εσείς για την Ελλάδα, κύριε Πρωθυπουργέ!

Αυτό θέλω να κάνω και εγώ τώρα για τον τόπο μου!

Η δική μου υπόσχεση είναι μία:Μαζί θα φτιάξουμε τον τόπο μας.

Γι’ αυτό θα αγωνιστώ με όλη μου την ψυχή!

Αυτή τη Κυριακή η Δυτική Ελλάδα γυρίζει σελίδα! Σε αυτό το προσκλητήριο δεν πρέπει να λείπει κανένας. Καλή δύναμη σε όλους και με τη νίκη!»