Επικοινωνία με τον ΓΓ Δημοσίων Έργων για να κηρυχθεί σεισμόπληκτο το Αίγιο

Επικοινωνία με τον ΓΓ Δημοσίων Έργων για να κηρυχθεί σεισμόπληκτο το Αίγιο

22.7

Επικοινωνία με τον ΓΓ Δημοσίων Έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο είχε το πρωί της Δευτέρας ο Ανδρέας Κατσανιώτης, συνηγορώντας στο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, να κηρυχθεί το Αίγιο ως σεισμόπληκτη περιοχή.

Ο κ. Κατσανιώτης τόνισε πως μπορεί ο σεισμός της 7ης Νοεμβρίου να μην υπήρξε καταστροφικός και να μην έθεσε σε κίνδυνο ζωές, ωστόσο «λάβωσε» αρκετά κτίρια που έχουν ανάγκη επισκευών, σε μία εποχή που ο μέσος πολίτης δεν αντέχει πρόσθετα οικονομικά βάρη, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην επιδιορθωθούν οι ζημιές και τα κτίρια να καταστούν πολύ πιο ευάλωτα και επικίνδυνα σε κάποιο, ενδεχόμενο μελλοντικό φαινόμενο.

Ο κ. Σιμόπουλος από την πλευρά του, εξέφρασε και την δική του βούληση να προωθηθεί άμεσα η συγκεκριμένη ρύθμιση, αμέσως μετά το τέλος όλων των ελέγχων στα κτίρια που έχουν υποστεί βλάβες.

Με αφορμή την επικοινωνία, αλλά και την διαβεβαίωση για ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Αιγιάλειας από την κυβέρνηση, ο Ανδρέας Κατσανιώτης υπογράμμισε: «Το Αίγιο έχει ανάγκη από την στήριξη της Πολιτείας. Η ελληνική κυβέρνηση το κατανοεί και γι’ αυτό τον λόγο, είναι βέβαιο πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται. Στις έκτακτες ανάγκες, οι πολίτες δεν πρέπει να είναι – και δεν θα είναι – μόνοι τους».