Δήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

20.10

Σε γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης τονίζει τα εξής για την επέτειο της εορτής του Πολυτεχνείου: «Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν την αρχή του τέλους της επταετούς Δικτατορίας στη χώρα μας και εκπέμπουν διαχρονικά μηνύματα αγώνα, ομοψυχίας, Δημοκρατίας και εθνικής ενότητας.

Έχει μεγάλη σημασία να θυμόμαστε και να τιμούμε τον αγνό και ανιδιοτελή αγώνα εκείνων των νέων για Ελευθερία και Δημοκρατία και Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.
Όμως, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία να διδαχθούμε από τα λάθη και τα ανεκπλήρωτα οράματα της «γενιάς του Πολυτεχνείου», για να απαλλαγούμε οριστικά από τις στρεβλώσεις και τα κακέκτυπα, που άφησε η Μεταπολίτευση στη χώρα μας.

Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε μαζί με τη Νεολαία τον ουσιαστικό συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε κάθε ακραία φωνή λαϊκισμού και οπισθοδρόμησης.  Οι μέρες που διανύουμε μας επιβάλλουν, όσο ποτέ άλλοτε να τολμήσουμε τη Νέα Μεταπολίτευση και να την εδραιώσουμε σε πραγματικά στέρεες βάσεις, αυτές που εγγυώνται οι ρηξικέλευθες αλλαγές, οι ρεαλιστικές λύσεις και οι μεταρρυθμίσεις».