Συνάντηση με τον ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση με τον ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας

22.6

«Η Δυτική Ελλάδα και πρέπει και μπορεί να γίνει πόλος έρευνας και καινοτομίας στην χώρα, και μάλιστα πρωτοπόρος» τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και αν. Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΝ. Ανδρέας Κατσανιώτης, που συναντήθηκε σήμερα (Τετάρτη) με τον ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Χρήστο Βασιλάκο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα στην Αθήνα, τέθηκε ο νέος νόμος για την Έρευνα και την Τεχνολογία και ειδικότερα, η θέση και ο ρόλος της Δυτικής Ελλάδας μέσα στο νέο «τοπίο» που δημιουργεί ο νόμος, καθώς και οι ευκαιρίες που διανοίγονται για τους ερευνητικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής.

Ο κ. Κατσανιώτης, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Βασιλάκο για το πολύ σημαντικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί επί των ημερών στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ αμέσως μετά τη συνάντηση, πρόσθεσε τα εξής: «Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει ένα πλούσιο δυναμικό επιστημονικών και ερευνητικών φορέων. Διαθέτει ισχυρό Πανεπιστήμιο, ισχυρό ΑΤΕΙ, την έδρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου, ερευνητικά ινστιτούτα υψηλής και ήδη αναγνωρισμένης ποιότητας, αλλά και εξαιρετικές κυψέλες νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Όλα αυτά μαζί, μέσα στο κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, μπορούν να αναδείξουν την Δυτική Ελλάδα σε κέντρο ανάπτυξης και γνώσης. Να δώσουν μια νέα και πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της περιοχής. Μέσα από το νέο νόμο για την έρευνα και την καινοτομία γίνεται πράξη η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, η σύνδεση της εκπαίδευσης με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας».