Παρέμβαση προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για τα οφειλόμενα νοσήλια προς την Κιβωτό της Αγάπης

Παρέμβαση προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για τα οφειλόμενα νοσήλια προς την Κιβωτό της Αγάπης

19.3

Παρέμβαση προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό, πραγματοποίησε ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, για τα οφειλόμενα νοσήλια προς την Κιβωτό της Αγάπης και με αφορμή αυτό, για το σύνολο των οφειλών του Οργανισμού προς τα Προνοιακά Ιδρύματα της περιοχής.

Ο κ. Κατσανιώτης τόνισε προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ πως η καθυστέρηση καταβολής των νοσηλίων ισοδυναμεί με αφαίρεση «οξυγόνου» για την Κιβωτό και τα άλλα Ιδρύματα, που υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικότατο κοινωνικό έργο, που η ίδια η Πολιτεία δεν θα μπορούσε να παράσχει υπό διαφορετικές συνθήκες.

Μάλιστα, στα πλαίσια της επικοινωνίας του, σημείωσε πως τάχιστα οφείλουν να γίνουν πολλά και για την μείωση της γραφειοκρατίας, που αδιάλειπτα ταλαιπωρεί ανθρώπους που ως πρώτιστο μέλημα έχουν την φροντίδα συνανθρώπων μας με μεγάλες καθημερινές ανάγκες και όχι την εμπλοκή τους με, συχνά ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοντός δήλωσε πως στοχεύει στην άμεση καταβολής, τουλάχιστον ενός μέρους των οφειλομένων, τόσο προς την Κιβωτό της Αγάπης, όσο και προς τα υπόλοιπα Ιδρύματα.

Να σημειωθεί πως για όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να βελτιωθεί η σχέση και η συνεργασία του κράτους με τις περιφερειακές προνοιακές δομές, ο κ. Κατσανιώτης ήδη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.