Συνάντηση με την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών

Συνάντηση με την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών

21.3

Διεξοδική συζήτηση με την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου είχε την Πέμπτη ο βουλευτής Αχαΐας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Ανδρέας Κατσανιώτης, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του, Δημήτρη Σιαμπλή και Νεκτάριο Φαρμάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή κοινότητα της περιοχής, με κυριότερα αυτά της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρχει σταθερή και διαρκής επικοινωνία, με στόχο την καλύτερη δυνατή συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις τοπικές κοινωνίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα, γεγονός άμεσα συνδεδεμένο με την υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κατσανιώτης, δήλωσε:

«Η ακαδημαϊκή και επιστημονική λειτουργία του Πανεπιστημίου, αποτελούν αντικείμενο απολύτου ευθύνης της Πρυτανείας, της Συγκλήτου και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η επάρκεια πόρων και υποδομών όμως, αποτελούν ευθύνη του κράτους, το οποίο οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να πληροφορήσει τους αρμόδιους φορείς για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπάρχουν. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στο μεγάλο ερώτημα της χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου Πατρών, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία όλων των τμημάτων του, σε Πάτρα και Αγρίνιο. Τασσόμαστε υπέρ της συνέχισης λειτουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο και γενικότερα, υποστηρίζουμε ότι θα ήταν ευχής έργο, το Πανεπιστήμιο Πατρών να διατηρεί τμήματα εκτός Πατρών και να αγκαλιάζει με το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο όλες τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Αυτό όμως συνδέεται άρρηκτα με την πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία. Περιμένουμε – και θα επιδιώξουμε – συγκεκριμένες απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας».