Επιστολή για άμεση σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

Επιστολή για άμεση σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

14.4

Την άμεση σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ζητάει με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης ζητάει να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση του οργάνου σχετικά με την εκδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να δεσμεύσει όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου, μεταξύ των οποίων και τα αποθεματικά των Περιφερειών για τα έργα ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Κατσανιώτη προς την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Αν. Τογιοπούλου, (με κοινοποίηση προς τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους επικεφαλής των παρατάξεων) η οποία την περασμένη Τρίτη απάντησε πως δεν μπορεί να συγκαλέσει συμβούλιο, καθώς βάσει κανονισμού αυτό μπορεί να ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη, την Οικονομική Επιτροπή ή το 1/3 των μελών του συμβουλίου.

«Όμως, το ζήτημα είναι εξόχως σημαντικό και πρωτίστως πολιτικό. Δυστυχώς, δεν είναι ζήτημα… κανονισμών λειτουργίας. Και γι’ αυτό ανέμενα ότι μετά την επιστολή μου προς την κ. Πρόεδρο και την κοινοποίησή της προς εσάς και τους Aντιπεριφερειάρχες θα κινείτο γρήγορα η διαδικασία για τη συνεδρίαση του οργάνου» σημειώνει στη νέα επιστολή του ο κ. Κατσανιώτης, προσθέτοντας πως «καθώς οι μέρες περνούν και ουδεμία τέτοια πρόθεση είδα εκ μέρους σας, αλλά και καθώς η κυβέρνηση επανέρχεται και δια του αν. Υπουργού Οικονομικών, Δ. Μάρδα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταβιβαστούν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα στο κράτος, δια της παρούσης σας καλώ προσωπικά να αναλάβετε την πρωτοβουλία σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης υπογραμμίζει πως εφόσον  η κυβέρνηση δεσμεύσει τα διαθέσιμα των Περιφερειών, εκτός του άμεσου αντίκτυπου που αυτό θα έχει στα έργα της περιοχής, μάλλον αναδεικνύει και την συγκεντρωτική αντίληψη στελεχών της σημερινής κυβέρνησης ενόψει του ΣΕΣ 2014-2020 και της αποκέντρωσης των πόρων.

«Ελπίζω και εύχομαι να συμμερίζεστε την άποψη ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να ενημερωθεί, να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις, διαφορετικά φοβάμαι πως θα είστε και εσείς συνυπεύθυνος για όποια αρνητική εξέλιξη υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα» καταλήγει ο κ. Κατσανιώτης στην επιστολή.