Ομιλία στην προσυνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας

Ομιλία στην προσυνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας

17.6

Για το «τέλος των αμφιβολιών» και την «μάχη δυο κόσμων» έκανε λόγο ο Ανδρέας Κατσανιώτης στην προσυνδιάσκεψη της ΝΔ στην Πάτρα, σημειώνοντας την ανάγκη η κεντροδεξιά παράταξη να συνεχίσει, με ενότητα και αυτοπεποίθηση, την προσπάθεια για να μην αμφισβητηθεί η ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας και να αποφευχθούν τραγικές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αχαΐας ανέφερε πως η νέα πορεία που ξεκίνησε η ΝΔ από την Πάτρα συμπίπτει με το τέλος ενός κύκλου, κατά τον οποίο ακόμα και στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης, αμφέβαλλαν για τις δυνατότητες που υπήρξαν και υπάρχουν σε σχέση με την διαπραγμάτευση και την χρηματοδότηση της χώρας.

«Σήμερα όλοι το καταλαβαίνουν: Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Η συμφωνία της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχουν άλλοι χρηματοδότες» ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως οι «μύθοι του νέου λαϊκισμού καταρρέουν».

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης υπογράμμισε πως αυτή ακριβώς την στιγμή, η ΝΔ πρέπει, με εμπιστοσύνη στην ιδεολογία της και σε όσα πρεσβεύει να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα και όχι απλά να απαιτήσει την άμεση συμφωνία της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους της, αλλά και να υπογραμμίσει πως το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία.

«Η παραγωγικότητα, ο ανταγωνισμός, η εξωστρέφεια, ακόμα και η σταθερότητα του ασφαλιστικού συστήματος, δεν θα βρουν λύση εάν δεν δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Και πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Μόνο εάν επιστρέψουμε εκεί όπου βρίσκεται η κοίτη

μας. Στην στήριξη της μικρής και μεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό και τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δώσουμε σκληρή μάχη με όσους επιθυμούν την παλινόρθωση ενός ισχυρού κρατικοδίαιτου μοντέλου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε ότι όλοι στη ΝΔ οφείλουν να είναι έτοιμοι για να δώσουν την «μάχη των δύο κόσμων» που ξεκινάει: «Απέναντί μας είναι οι λαϊκιστές. Αυτοί που δεν πιστεύουν στην επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια της παραγωγής. Οι αμετανόητοι κρατιστές, όσοι προτιμούν τον απομονωτισμό. Και απέναντί τους είμαστε εμείς: Που πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά, στην παραγωγή πλούτου, στην ιδιωτική πρωτοβουλία και το δικαίωμα κάθε πολίτη στην προκοπή. Είμαστε εμείς, που είμαστε Έλληνες πατριώτες αλλά και Ευρωπαίοι πολίτες και θέλουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής Αχαΐας ζήτησε και πάλι, ενότητα και αυτοπεποίθηση. «Είμαστε εδώ για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους πολίτες, προτείνοντας νέους δρόμους και συγκρουόμενοι με τους λαϊκιστές και εραστές του χρεοκοπημένου παρελθόντος. Είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά, πατριωτική παράταξη, με παρελθόν, αλλά και μέλλον. Σε αυτή τη μεγάλη μάχη της πατρίδας της παράταξης και της γενιάς μας δεν πρέπει κανείς να είναι απών, όλοι θα λογοδοτήσουμε στην Ιστορία» κατέληξε.