Δήλωση για τις φοιτητικές εκλογές

Δήλωση για τις φοιτητικές εκλογές

19.3

Με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές και την σαρωτική νίκη που πέτυχε για μία ακόμα χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε:
«Κατ’ αρχήν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις φοιτήτριες και όλους τους φοιτητές που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και κυρίως, σε όσες και όσους εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια. Αυτά τα παιδιά, κάνουν ένα μεγάλο βήμα εισαγωγής στα κοινά και αποτελούν τους πλέον συνειδητοποιημένους πολίτες του σήμερα και του αύριο.about:blank

Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, θέλω να τονίσω πως αυτή η μεγάλη νεολαϊίστικη παράταξη της πρωτοπορίας, της προόδου και της ελευθερίας, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία και ένα μήνυμα ευθύνης στον πολιτικό κόσμο και ιδιαίτερα στην κυβέρνηση.
Στέλνει ένα μήνυμα για ανοικτά και σύγχρονα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενταγμένα στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Μήνυμα προόδου και εξωστρέφειας, όχι μιζέριας, αναχρονισμού και ισοπέδωσης.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων αγώνων και των μεγάλων επιτυχιών. Συνδέει τις γενιές των ΔΑΠιτών και τους ανθρώπους που ήδη έδωσαν αγώνες για να αλλάξει η ελληνική εκπαίδευση με τους ανθρώπους που σήμερα δίνουν τους δικούς τους αγώνες. Αυτές οι παλαιές γενιές μαζί με τις ΔΑΠίτισσες και τους ΔΑΠίτες του σήμερα είναι η παρακαταθήκη που εγγυάται ότι η χώρα θα συνεχίσει σταθερά στην ευρωπαϊκή της πορεία. Είμαστε υπερήφανοι που τότε κερδίσαμε τη μάχη της Ευρώπης στα Πανεπιστήμια. Είμαστε εδώ και σήμερα για να μην επιτρέψουμε σε κανένα να τολμήσει να ρισκάρει την υποχώρηση και απομόνωση της χώρας. Και μαζί μας έχουμε το πιο μεγάλο και δυναμικό κομμάτι της ελληνικής νεολαίας, στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και κάθε τι καλό στο κοινό μας μέλλον».