Επιστολή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα

Επιστολή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα

15.9

Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Κατσιφάρα και προς όλους τους Βουλευτές της Αχαΐας, με σκοπό να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση όλων των Βουλευτών του Νομού για να βρεθεί μια κοινή γραμμή προώθησης και αντιμετώπισης των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν την Αχαΐα.

Ο Βουλευτής επεσήμανε στην επιστολή του ότι η Αχαΐα «αιμορραγεί» χρόνια εξαιτίας της έλλειψης μεταφορικών υποδομών, ενώ ανέφερε ότι «έργα όπως οι αυτοκινητόδρομοι, Κορίνθου – Πατρών και Πατρών – Πύργου, αλλά και η σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων, μαζί με την ανάπτυξη των λιμανιών της περιοχής, είναι βέβαιο πως θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού, ενώ επιπλέον, θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των μετακινήσεων για όλους τους πολίτες.» Ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε ότι τα μεγάλα αυτά έργα παρουσιάζουν νέες καθυστερήσεις και κινδυνεύουν πάλι να σταματήσουν, αφού όπως αναφέρει στην επιστολή του σύμφωνα με δημοσίευμα, υπάρχει εντολή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να μην καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ για την αποπληρωμή και την συνέχιση των έργων, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός αρνείται να απαντήσει με σαφήνεια ως οφείλει.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι η κρίσιμη συγκυρία απαιτεί συντονισμένη δράση από όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο, ενώ πρότεινε τον προγραμματισμό και την πραγματοποίηση συνάντησης άμεσα, μεταξύ της περιφερειακής αρχής και των Βουλευτών του Νομού, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε να συζητηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάληψη και προώθηση πρωτοβουλιών από όλους τους Βουλευτές, με στόχο να δοθούν άμεσες λύσεις και να μην χαθούν άλλες ευκαιρίες και πολύτιμος χρόνος. Ο κ. Κατσανιώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η υπέρβαση των ιδεοληψιών και η ευρεία συνεννόηση με τους πολίτες μπορούν να πάνε μπροστά την Αχαΐα και να διαφυλάξουν το μέλλον και τις προοπτικές του τόπου, ενώ παρότρυνε τους Βουλευτές να παραμερίσουν τις όποιες πολιτικές διαφορές, να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά και να ενωθούν για το κοινό καλό του τόπου.

Κλείνοντας την επιστολή του ο Βουλευτής κάλεσε τον Περιφερειάρχη να αναλάβει την ευθύνη και να καλέσει όλες και όλους τους βουλευτές της Αχαΐας στο γραφείο του, ελπίζοντας ότι υπάρχει κοινή βούληση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους ενώνουν.