Ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για το θέμα των δανείων ΤΕΜΠΜΕ

Ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για το θέμα των δανείων ΤΕΜΠΜΕ

15.5

«Το θέμα των δανείων ΤΕΜΠΜΕ που έχουν χορηγηθεί σε χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Ο Βουλευτής σε δήλωσή του για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδιαφορεί για την πραγματική οικονομία και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα δάνεια ΤΕΜΠΜΕ που δόθηκαν σε χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, δεν μπορούν να ενταχθούν στα «κόκκινα δάνεια» καθώς αποτελούν υποχρέωση στο Δημόσιο, συνεπώς μένουν εκτός της ρύθμισης των εκατό δόσεων. Χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που πήραν δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ, βρίσκονται σήμερα σε δυσχερή οικονομική θέση εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και αδυνατούν εκ των πραγμάτων να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Υπό αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες η Κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο και να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για να ενταχθούν στη ρύθμιση των εκατό δόσεων και οι οφειλέτες των δανείων ΤΕΜΠΜΕ. Ο χρόνος που περνάει κάθε μέρα μετράει αρνητικά και αντίστροφα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Η διάσωσή τους είναι αναγκαία και η Κυβέρνηση οφείλει να τους παρέχει ουσιαστική στήριξη. Όσο και αν η Κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της, πρέπει να κατανοήσει ότι μέσα από την εξωστρέφεια και την ουσιαστική στήριξη της αγοράς θα έρθει η ασφαλής έξοδο από την κρίση και η ανάπτυξη για τη χώρα μας.»