Ερώτηση για τα σοβαρά ζητήματα της υποστελέχωσης των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αχαΐας

Ερώτηση για τα σοβαρά ζητήματα της υποστελέχωσης των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αχαΐας

20.12

Τα σοβαρά ζητήματα της υποστελέχωσης των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αχαΐας, αλλά και της έλλειψης αστυνομικών στο νομό, φέρνει στη Βουλή με δύο ερωτήσεις του ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, προς τα αντίστοιχα, αρμόδια υπουργεία.

Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα διδακτικού προσωπικού, ο κ. Κατσανιώτης κάνει λόγο για «εικόνα διάλυσης», καθώς τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχουν ακόμα 130 κενά δασκάλων και 20 κενά νηπιαγωγών, ενώ κατά τους διορισμούς αναπληρωτών στις 25 Σεπτεμβρίου προσελήφθησαν μόλις 4 δάσκαλοι μέσω τακτικού προϋπολογισμού και 18 δάσκαλοι μέσω ΕΣΠΑ, ενώ δεν προσελήφθη ούτε ένας νηπιαγωγός. Ο βουλευτής Αχαΐας προσθέτει επίσης ότι χρειάζονται επίσης 14 εκπαιδευτικοί Αγγλικών, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ειδικότητα των Γερμανικών και ρωτάει τον υπουργό Παιδείας πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις και για ποιους λόγους υπάρχει αυτή η μεγάλη χρονική καθυστέρηση

Αναφορικά με την έλλειψη αστυνομικών, ο κ. Κατσανιώτης σημειώνει ότι «η Πάτρα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας έχει αυξημένες ανάγκες σε αστυνόμευση ανάλογες με αυτές των μεγάλων αστικών κέντρων και δεν πρέπει να τίθεται στο περιθώριο ως μια επαρχιακή πόλη».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών, ρωτάει εάν και πότε θα υπάρξουν τοποθετήσεις αστυνομικών στην Αχαΐα και γιατί σε μία περιοχή με 200 κενά ήρθαν μόλις 5 αστυνομικοί κατά τις πρόσφατες τοποθετήσεις. Ζητάει να πληροφορηθεί επίσης, ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου για την ενίσχυση με προσωπικό των Αστυνομικών Διευθύνσεων όλης της χώρας.