Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας πολιτικού γραφείου στην Πάτρα

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας πολιτικού γραφείου στην Πάτρα

«Η ΝΔ θα είναι πλήρως έτοιμη, όποτε απαιτηθεί, να πάρει το τιμόνι της χώρας και να το στρίψει μακριά από τον λαϊκισμό και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αιφνιδιάσει ή να ξεγελάσει κανέναν πια. Εάν χάσει την πλειοψηφία ή εάν αποφασίσει να αποδράσει, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.»

Αυτό τόνισε ο Ανδρέας Κατσανιώτης στην ομιλία του, κατά την διάρκεια εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικη πίτας του πολιτικού του γραφείου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Πάτρα Παλάς, στην Πάτρα.

Την πίτα ευλόγησαν, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης, κ.κ. Χρύσανθος συνεπικουρούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Π. Θωμά. Ο κ. Χρύσανθος ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του Αχαιού βουλευτή ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ηθική κρίση που διέπει την χώρα, κάτι στο οποίο συμφώνησε απολύτως ο Ανδρέας Κατσανιώτης, επισημαίνοντας την ανάγκη για επαναφορά της ηθικής στην πολιτική ζωή και το κράτος, και κατά επέκταση στην κοινωνία.

Επίσης, μιλώντας στους πολίτες που κατέκλυσαν τους χώρους του ξενοδοχείου, υπογράμμισε πως εάν συντηρητισμός είναι η διαφύλαξη των αξιών της πατρίδας και της θρησκείας, τότε και ο ίδιος είναι συντηρητικός και περήφανος γι’ αυτό, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να είναι προοδευτικός «διορίζοντας φίλους και συγγενείς ή διχάζοντας τις επαγγελματικές τάξεις και τον λαό».

Ο κ. Κατσανιώτης προέβλεψε σύντομες πολιτικές εξελίξεις. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει ακόμα πολύ. Θα καταρρεύσει υπό το βάρος των προβλημάτων που δημιούργησε και των αδιεξόδων στα οποία μόνη της οδηγήθηκε» είπε, τονίζοντας πως οι πρόωρες εκλογές μπορεί να μην λύνουν τα προβλήματα της χώρας αλλά καθίστανται αναγκαίες για να αποφευχθεί περαιτέρω διολίσθηση. «Η αγωνία μας είναι να μην συνεχιστεί άλλο η κατηφόρα. Το λάθος πρέπει να σταματήσει εδώ και η μαύρη τρύπα να μην μεγαλώσει. Γιατί όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερος χρόνος και κόπος θα απαιτηθεί για να κλείσει» ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης, σημειώνοντας ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η ΝΔ όχι μόνο δεν φοβάται τις βαριές ευθύνες, αλλά τις επιζητάει.

Ο Βουλευτής, υπενθύμισε εν συντομία όσα είχαν επιτευχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο Δεκέμβριος του 2014, αν και δεν ήταν, μοιάζει με παράδεισο σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016…»

Ακόμα, υπογράμμισε πως οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι διαφορές δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων. «Αυτοί πιστεύουν στην επικυριαρχία του κράτους και στην επανίδρυση μίας κομματοκεντρικής νομεκλατούρας. Εμείς πιστεύουμε σε ένα μικρό και επιτελικό κράτος, που δεν καταδυναστεύει αλλά βοηθάει. Που δεν ταλαιπωρεί, αλλά ενισχύει. Που δεν καθοδηγεί την αγορά, αλλά τη ρυθμίζει και διορθώνει τις κοινωνικές αδικίες» ανέφερε.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης αναφέρθηκε και στη νέα εποχή που ξημέρωσε για την παράταξη της ΝΔ μετά τις 10 Ιανουαρίου με την εκλογή νέου προέδρου και η οποία ενισχύει την πεποίθηση ότι η χώρα διαθέτει δυνάμεις να ξεφύγει από τον «πύρινο κλοιό»: «Έχουμε πλέον νέο πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έναν πολιτικό της νεότερης γενιάς με καθαρό πολιτικό λόγο, χωρίς καμπύλες και ωραιοποιήσεις, που ξέρει ότι το στοίχημα της χώρας είναι η ταχύτητα στις μεταρρυθμίσεις και η αλήθεια προς τον λαό.

Και επίσης, στη Νέα Δημοκρατία, μετά από έξι – επτά χρόνια βαθιάς κρίσης που κόστισε πολλά αλλά και μας έμαθε πολλά, ξέρουμε πως πρέπει να δομήσουμε το όραμα της νέας Ελλάδας.

Αγροτική παραγωγή – εμπόριο – ναυτιλία – τουρισμός – πολιτισμός. Αυτά είναι τα τρομερά και διαχρονικά όπλα μας, που όποτε εκμεταλλευτήκαμε κυριαρχήσαμε ως λαός. Πάνω σε αυτά πρέπει να στηριχτούμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο εθνικό σχέδιο, με στόχο την μετατροπή της Ελλάδας σε πραγματική πύλη της Ευρώπης».

Ο βουλευτής Αχαΐας, πρόσθεσε ότι σε αυτή τη νέα προσπάθεια της ΝΔ καταθέτει και ο ίδιος όλες τις δυνάμεις του, εκπροσωπώντας σταθερά την ανάγκη για μία συνολική ανανέωση στην πολιτική νοοτροπία.

«Όλοι μαζί θα γκρεμίσουμε τον λαϊκισμό και θα υπερασπιστούμε την Ελλάδα και την Ευρώπη. Γιατί και η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Και το σπίτι μας δεν θα το χαρίσουμε στους λαοπλάνους, στους μισαλλόδοξους και τους ανίκανους» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο ρόλος της Αχαΐας – και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας – στο νέο ελληνικό όραμα, θα είναι πολύ σημαντικός:

«Θέλουμε έναν τόπο που το εμπόριο μεταξύ ανατολής και δύσης να ξαναζωντανέψει. Όπου επώνυμα προϊόντα θα βγαίνουν στις αγορές του εξωτερικού και τοπικές επιχειρήσεις θα μεγαλώνουν και θα κυριαρχούν, χωρίς να σημαίνει πως δεν καλοδεχόμαστε και όσους θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή μας. Θέλουμε να γίνουμε κόμβος μεταφορών, αλλά και ενέργειας. Και θέλουμε να γίνουμε πραγματικός πόλος έλξης επισκεπτών. Έχουμε πολλά να δώσουμε και πολλά να κερδίσουμε. Γι’ αυτό, ακόμα μία φορά σας λέω: Σας θέλω δίπλα μου, είμαι δίπλα σας» κατέληξε.