Ανακοίνωση για την άνιση και άδικη αντιμετώπιση του Πανεπιστημίου Πατρών από το υπουργείο Παιδείας

Ανακοίνωση για την άνιση και άδικη αντιμετώπιση του Πανεπιστημίου Πατρών από το υπουργείο Παιδείας

19.3

Την άνιση και άδικη αντιμετώπιση του Πανεπιστημίου Πατρών από το υπουργείο Παιδείας, που προκαλεί προβλήματα ακόμα και λειτουργίας του Ιδρύματος, καθώς και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, θέτει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το 3ο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, όπου η αναλογία μελών ΔΕΠ προς φοιτητές είναι κατά μέσο όρο 1 προς 30, όταν στα αντίστοιχα Αθηνών και Θεσσαλονίκης η αναλογία είναι 1 προς 20» σημειώνει ο Βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι τίθεται ακόμα και ζήτημα λειτουργίας Τμημάτων, καθώς όπως έχει αναφέρει και η Πρύτανις, κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, υπάρχει Τμήμα (Οικονομικό) στο οποίο η αναλογία είναι 1 καθηγητής για 121 φοιτητές!

«Η Σύνοδος των Πρυτάνεων πρότεινε 56 θέσεις για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ για το ΕΚΠΑ 52, ωστόσο με αποφάσεις του Υπουργείου τοποθετήθηκαν 83 στο Αριστοτέλειο και 76 στο Καποδιστριακό, ενώ τοποθετήθηκαν μόλις 25 στο Πανεπιστήμιο Πατρών αντί για τις 27 θέσεις που ζητήθηκαν» τονίζει ο κ. Κατσανιώτης, που ρωτάει γιατί υπήρξε αυτή η κατανομή που προσφέρει 30% επιπλέον προσωπικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ αφήνει κενά στην Πάτρα.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου, ο Βουλευτής σημειώνει ότι κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται 10 καθηγητές που δεν αναπληρώνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο κ. Κατσανιώτης, ζητάει την διόρθωση όλων των «ανορθογραφιών» και την στήριξη του Πανεπιστημίου με το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό, σχολιάζοντας τα εξής: «Είναι προφανές ότι δεν τίθεται ζήτημα εξόδων, από τη στιγμή που το Υπουργείο διαθέτει περισσότερες θέσεις και από αυτές που ζητήθηκαν στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Θέλουμε μόνο αυτό που αναλογεί στον τόπο μας.  Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι πολύ μεγάλο για να αντέχει τις κυβερνητικές μικροπολιτικές…».