Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της φοροδιαφυγής – “Δεν κάνετε τίποτα να πολεμήσετε τη φοροδιαφυγή κ. Υπουργέ”

Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της φοροδιαφυγής – “Δεν κάνετε τίποτα να πολεμήσετε τη φοροδιαφυγή κ. Υπουργέ”

19.2

Το θέμα της φοροδιαφυγής έφερε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, την οποία έχουν συνυπογράψει 44 βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης ο Βουλευτής απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό επεσήμανε ότι όσο αυξάνεται η φορολογία τόσο θα μειώνονται τα έσοδα του κράτους, ενώ υπογράμμισε ότι η κύρια επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ήταν ότι θα βρεθούν έσοδα μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, των λιστών και του λαθρεμπορίου για την υλοποίηση των δεκάδων προεκλογικών υποσχέσεων της Κυβέρνησης που διαψευστήκαν μετεκλογικά, όπως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη σύνταξη, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ωστόσο εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Τέλος, ο κ. Κατσανιώτης ζήτησε σε υψηλούς τόνους από τον Υπουργό να τον ενημερώσει γιατί δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής, τι πήγε λάθος ή τελικά να παραδεχτεί αν προεκλογικά η Κυβέρνηση έλεγε ψέματα για το συγκεκριμένο θέμα και γι’αυτό δεν επέδειξε την ανάλογη πολιτική βούληση για την αντιμετώπισή του.