Δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων

Δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων

14.13

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε άλλο τις τύχες της περιοχής μας στα χέρια τρίτων.  Εμείς πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και την πρωτοβουλία πραγματοποίησης όσων η τοπική κοινωνία διεκδικεί και θέλει» τονίζει ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, με αφορμή τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο της Πάτρας, κ. Κ. Πελετίδη, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης μελέτης νότιας χάραξης της Πατρών – Πύργου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων. 

Ο κ. Κατσανιώτης, μετά την απάντηση που έλαβε από την Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και από την οποία αποκαλύπτεται ότι επί δύο χρόνια, ο υπουργός κ. Σπίρτζης μοίραζε ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις, επεσήμανε στον δήμαρχο Πατρέων την ανάγκη να αναληφθεί πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να μην χαθεί στους «διαδρόμους των Αθηνών» μία ακόμα ευκαιρία για την περιοχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Πελετίδης, αν και ανέφερε πως οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ενδεχομένως να μην έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν μία τέτοια μελέτη, εντούτοις έδειξε διατεθειμένος να εξετάσει το ζήτημα, ίσως και σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε τα εξής:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών επί δύο χρόνια κοροϊδεύει. Οι υπηρεσίες του υπουργείου στηρίζονται ακόμα σε μία αναγνωριστική μελέτη του 2009 και το δίκαιο αίτημα της νότιας χάραξης, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγείται στις καλένδες. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται η κοροϊδία. Είναι αδιανόητο να έχουν χαθεί δύο χρόνια χωρίς να γίνει το παραμικρό, ειδικά από τη στιγμή που αποφασίστηκε η τμηματική δημοπράτηση της Πατρών – Πύργου, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης και ωρίμανσης των μελετών της νότιας χάραξης.

Σε κάθε περίπτωση, η περιοχή μας δεν μπορεί να είναι άλλο ο φτωχός συγγενής. Γι’ αυτό και αποτελεί υποχρέωσή μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις και μόνοι μας, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναγκάσουμε τους πάντες να αποδεχτούν τις διεκδικήσεις μας. Η κοινωνία περιμένει απ’ όλους μας, ουσιαστικά αποτελέσματα και όχι μόνο φωνές, λόγια και υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα…»