Κοινή επιστολή για να οριστεί άμεσα νέα ημερομηνία εσωκομματικών εκλογών

Κοινή επιστολή για να οριστεί άμεσα νέα ημερομηνία εσωκομματικών εκλογών

19.3

Η καθυστέρηση από την αρμόδια επιτροπή της ΝΔ να ορίσει τόσο εταιρεία όσο και ημερομηνία εκλογών, έχει προκαλέσει αγανάκτηση. Σε κοινή επιστολή τους 22 βουλευτές του κόμματος – ανάμεσα τους και ο Ανδρέας Κατσανιώτης – ζητούν από τους υποψηφίους να πραγματοποιηθεί άμεσα η μεταξύ τους συνάντηση και να δεσμευτούν για «κώδικα σεβασμού και αυτοσυγκράτησης».

Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής: «Αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την αποτυχημένη προσπάθεια διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών της παράταξής μας, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν έχει οριστεί ακόμα νέα ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Εν αντιθέσει, διαπιστώνουμε ότι συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις στο όνομα της “ενότητας” που τελικά μόνο την ενότητα δεν υπηρετούν.

Το αποτέλεσμα είναι η Ν.Δ. ως Αξιωματική Αντιπολίτευση να αντιμετωπίζεται με χλεύη από τα άλλα κόμματα, να έχει κουραστεί το εκλογικό σώμα και τα στελέχη της παράταξης και βέβαια η χώρα να στερείται μιας υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε άμεσα:

– λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία οργάνωσης και διεξαγωγής -το συντομότερο δυνατό- εκλογής νέου προέδρου της παράταξης μας.

– την ενεργότερη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη διαδικασία οργάνωσης και απρόσκοπτης διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών.

– τον προγραμματισμό -άμεσα- συνάντησης των τεσσάρων υποψηφίων και τη δέσμευσή τους για «κώδικα σεβασμού και αυτοσυγκράτησης».