Δήλωση για την ταλαιπωρία των πολιτών λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών – “Οδύσσεια πολιτών στην Ολυμπία Οδό”

Δήλωση για την ταλαιπωρία των πολιτών λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών – “Οδύσσεια πολιτών στην Ολυμπία Οδό”

18.7

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος υφίστανται οδηγοί και επιβάτες οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, από το μεσημέρι και μετά, καθώς οι δύσκολες καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση και πάγος) σε συνδυασμό με την μη έγκαιρη ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών, έχει επιφέρει έναν συνδυασμό… χάους, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να παραμένουν εγκλωβισμένα και να μην μπορούν να παρέμβουν, λόγω του μποτιλιαρίσματος στο δρόμο.

Ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, που βρέθηκε επί τόπου και είδε από κοντά την μεγάλη ταλαιπωρία στον υπό κατασκευή δρόμο  αφενός σημειώνει την ανάγκη παρέμβασης του κρατικού μηχανισμού για να αποκατασταθεί η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και αφετέρου τονίζει το έλλειμμα κατάλληλης προετοιμασίας.

Πιο συγκεκριμένα, με δήλωσή του, αναφέρει:

«Χιλιάδες πολίτες υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία, εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό. Και με εξαίρεση την τροχαία, κανένας άλλος εκπρόσωπος του κράτους δεν είναι παρών για να συνδράμει στην ομαλοποίηση μίας κατάστασης. Γι’ αυτό και εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση , ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και πολλά μικρά παιδιά, καθώς και ηλικιωμένοι.

Από εκεί και πέρα, είναι άξια προς διερεύνηση τα αίτια αυτής της κατάστασης σε έναν δρόμο που τελεί υπό κατασκευή και όλοι γνωρίζουν πως στο συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζει προβλήματα με το χιόνι και τον πάγο. Γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση και καλή καθοδήγηση των πολιτών, αφού όλοι γνώριζαν τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν; Γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτή την κατάσταση; Οι απαντήσεις θα δοθούν, αφού όμως λήξει η Οδύσσεια των πολιτών…»