Επίσκεψη στις παγόπληκτες καλλιέργειες της Δυτικής Αχαΐας

Επίσκεψη στις παγόπληκτες καλλιέργειες της Δυτικής Αχαΐας

18.6

Σε καλλιέργειες της Δυτικής Αχαΐας που έχουν ήδη υποστεί καταστροφές από το χιόνι και τον παγετό των τελευταίων ημερών, βρέθηκε την Πέμπτη κλιμάκιο της Ν.Δ. με επικεφαλής τον βουλευτή, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Το κλιμάκιο, που αποτελείτο επίσης από τους, Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο (Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ. Δυτικής Αχαΐας), Σάκη Γκοτσούλια (Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης ΝΔ Αχαΐας),  Ρήγα Θανασά (Υπεύθυνος Αγροτικού Τομέα ΝΟΔΕ Αχαΐας), καθώς επίσης και τους προέδρους συνεταιρισμών της περιοχής, κ.κ. Βεσκούκη, Ρηγόπουλο και Μπεκίρη, συναντήθηκε με παραγωγούς της περιοχής και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την έκταση των καταστροφών που έχουν υποστεί οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, οι ζημιές αναμένεται να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες, εφόσον συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας, κάτι πολύ πιθανό, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ο κ. Κατσανιώτης, που και λόγω σπουδών (Γεωπόνος) γνωρίζει πολύ καλά τον αγροτικό τομέα, ανέφερε πως έχει ήδη παρέμβει προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας την άμεση εκκίνηση των καταγραφών των ζημιών και την ενεργοποίηση όλων των κρατικών και ευρωπαϊκών μηχανισμών αποζημίωσης, ενώ υπογράμμισε πως τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και συνολικά η ΝΔ, στέκουν στο πλευρό των αγροτών επί της ουσίας και όχι με λόγια και υποσχέσεις που όχι μόνο δεν επαληθεύονται αλλά μετατρέπονται σε πράξεις που φέρνουν τους αγρότες αντιμέτωπους με την απειλή του αφανισμού.

«Η αλήθεια είναι μία: Η χώρα μας, ο τόπος μας, πρέπει και μπορεί να στηρίξει την οικονομική της ανάκαμψη στην αγροτική παραγωγή. Και για να γίνει αυτό, η γραφειοκρατία των Αθηνών, όχι μόνο πρέπει να πάψει να εχθρεύεται την ελληνική ύπαιθρο, αλλά να υπάρξει μία μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα δώσει στην ύπαιθρο το δικαίωμα να αποφασίζει για τον εαυτό της και την ανάπτυξή της».