Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας – “Θα μπουν στο μηχανογραφικό τα μεταβατικά τμήματα των ΤΕΙ;”

Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας – “Θα μπουν στο μηχανογραφικό τα μεταβατικά τμήματα των ΤΕΙ;”

18.1

«Οι ημέρες περνούν, τα μηχανογραφικά θα κλείσουν και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ακόμα να απαντήσει ξεκάθαρα: Θα βρίσκονται τα μεταβατικά τμήματα των ΤΕΙ στο νέο μηχανογραφικό ή η απόφαση παράτασης της εκκρεμότητας που αποφάσισε το υπουργείο για ένα έτος, είναι απλά μία σιωπηρή κατάργηση των συγκεκριμένων τμημάτων;» 

Αυτό είναι το σαφές ερώτημα που θέτει ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, το οποίο παραμένει αναπάντητο παρά το γεγονός πως σχετική επίκαιρη ερώτηση έχει κατατεθεί από τον βουλευτή, από τις αρχές Ιανουαρίου.

«Ο Υπουργός έχει αναβάλλει την απάντηση τρεις φορές, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Ποιος είναι άραγε ο… φόρτος εργασίας; Η προσπάθεια να περιοριστούν τα αρχαία ελληνικά, τα θρησκευτικά και η ιστορία, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μία χώρα χωρίς εθνική υπόσταση ή μήπως ότι δεν θέλει δημοσίως να παραδεχτεί ότι τα τμήματα σε μεταβατικό καθεστώς, αποτελούν ουσιαστικά… κλεισμένα τμήματα;» προσθέτει ο κ. Κατσανιώτης, σημειώνοντας και το εξής:

«Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδεία, ευθέως και δημοσίως δια της αν. Υπουργού, Σίας Αναγνωστοπούλου, είχε ταχθεί υπέρ της διατήρησης των συγκεκριμένων Τμημάτων, μεταξύ των οποίων είναι και τα Τμήματα Οπτικής & Οπτομετρίας, Τουριστικών Επαγγελμάτων και Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου άλλαξε αποφάσεις, και για ποιο λόγο, άραγε; Η τοπική κοινωνία απαιτεί καθαρή απάντηση.».