Δήλωση με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης της 7ης εργολαβίας του οδικού άξονα

Δήλωση με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης της 7ης εργολαβίας του οδικού άξονα

14.9

«Η υπόσχεση νότιας χάραξης της Πατρών – Πύργου στην Δυτική Αχαΐα από τον κ.Σπίρτζη αποδεδειγμένα μπαίνει πλέον στην… μεγάλη βιβλιοθήκη των εξαπατήσεων και του εμπαιγμού των πολιτών που επί δυόμισι χρόνια φροντίζει να γεμίζει καθημερινά η κυβέρνηση» σχολίασε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης της 7ης εργολαβίας του οδικού άξονα (ΒΙΠΕ – Κ. Αχαΐα) από το υπουργείο Υποδομών. about:blank

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το συγκεκριμένο οδικό τμήμα, μήκους 5,63 χλμ θα κατασκευαστεί «με διαπλάτυνση και βελτίωση της χάραξης της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο. Πάτρας – Πύργου» γεγονός που σημαίνει ότι παραπέμπεται οριστικά στις καλένδες των αίτημα των φορέων και πολιτών της περιοχής για πλήρη αλλαγή της χάραξης του δρόμου ώστε να μην τριχοτομείται η δυτική παραλιακή ζώνη μεταξύ της Πάτρας και της Κ. Αχαΐας.

Ο κ. Κατσανιώτης, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο είχε μιλήσει για εμπαιγμό στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς από έγγραφο που του είχε κοινοποιηθεί τότε από τη Διεύθυνση Υποδομών, προέκυπτε ότι ποτέ δεν ανακινήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου ζήτημα νέας μελέτης για την χάραξη του δρόμου, με αποτέλεσμα οι υπηρεσιακοί παράγοντες να στηρίζονται μόνο σε μία αναγνωριστική μελέτη που έγινε το 2009. «Ο κ. Σπίρτζης εμπαίζει τους πάντες. Δύο χρόνια στο υπουργείο, υπήρχε χρόνος να γίνει προμελέτη και μελέτη, αλλά ο υπουργός δεν έκανε τίποτα» είχε υπογραμμίσει ο βουλευτής Αχαΐας, που πλέον επισημαίνει τον ορατό κίνδυνο τοποθέτησης διοδίων εντός των ορίων του νομού.

«Θεωρώ βέβαιο πως η χωροθέτηση σταθμού διοδίων μετά τη ΒΙΠΕ της Πάτρας θα είναι ένα από τα επόμενα βήματα, γεγονός που πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο, μέσα από την ομόθυμη αντίδραση όλων των τοπικών φορέων. Η Αχαΐα δεν είναι τόπος β’ κατηγορίας…» τονίζει ο κ. Κατσανιώτης.