Δήλωση με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις μέδουσες που κατακλύζουν φέτος τις παράκτιες περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου

Δήλωση με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις μέδουσες που κατακλύζουν φέτος τις παράκτιες περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου

16.9

Κανένα μέτρο για τις μέδουσες που κατακλύζουν φέτος τις παράκτιες περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου, με τάσεις επέκτασης και στον Πατραϊκό Κόλπο, δεν προτίθεται να λάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αποτυπώνεται εμμέσως πλην σαφώς σε απάντηση που δόθηκε από τον υπουργό, Β. Αποστόλου σε ερώτηση του Ανδρέα Κατσανιώτη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απάντηση, το πρόβλημα των μεδουσών δεν είναι μονοσήμαντο και ενδεχόμενη απαγόρευση της αλίευσης δεν θα το επιλύσει. Επίσης, σημειώνεται ότι η δομή, η λειτουργία και η απόδοση της αλιείας στην περιοχή είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες περιοχές της χώρας, λόγω της γεωμορφίας της περιοχής και των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται (!).

“Δυστυχώς, το υπουργείο δείχνει πως ούτε κατανοεί το πρόβλημα, ούτε και μπορεί να κάνει τίποτα για να βοηθήσει μια περιοχή που πλήττεται οικονομικά, ειδικά κατά τη φετινή παραθεριστική περίοδο” υπογραμμίζει ο κ. Κατσανιώτης, προσθέτοντας πως οι θεωρίες του υπουργείου περί “οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης” ή περί “περιοδικότητας του φαινομένου κάθε 8-10 χρόνια” δεν προσφέρουν τίποτα στους πολίτες και τους επαγγελματίες που βλέπουν τις θάλασσές τους “από μακριά”.

“Σε ακόμα μία περίπτωση, η κυβέρνηση… απουσιάζει από την κοινωνία και τα προβλήματά της” καταλήγει ο βουλευτής Αχαΐας.