Ερώτηση προς τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – Απαραίτητη η ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα

Ερώτηση προς τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – Απαραίτητη η ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα

16.10

Την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα ζητά ο Ανδρέας Κατσανιώτης, υπογραμίζοντας ότι αποτελεί ανεκπλήρωτο αίτημα πολλών ετών και οι πρόσφατες εξαγγελίες του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. δεν πρέπει να μείνουν για ακόμα μία φορά «λόγια χωρίς αντίκρισμα» αλλά να μετατραπούν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση.

Σε ερώτησή του προς τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Αχαΐας σημειώνει πως η ανέγερση ενός σύγχρονου μεγάρου, (πάνω από 3.000 τ.μ.), εντός του ιδιόκτητου χώρου στην οδό Αμερικής, θεωρείται επιβεβλημένη για την τρίτη πόλη της Ελλάδας, αφού θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, αλλά και θα «ελαφρύνει» τους χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα θα διαμορφώσει σύγχρονες και ικανές συνθήκες για την άρτια λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών.

Ο κ. Κατσανιώτης θυμίζει πως το ζήτημα είχε σταματήσει το 2007, παρά το γεγονός πως η τότε κυβέρνηση είχε εγκρίνει ποσό ύψους 5 εκ. ευρώ, επειδή η δημοτική Αρχή εκείνης της περιόδου θεωρούσε πως ο χαρακτήρας των αστυνομικών υπηρεσιών δεν μπορούσε να συνυπάρξει με το ύφος του παρακείμενου αρχαιολογικού μουσείου. Έτσι, δέκα χρόνια μετά το αίτημα σύγχρονης στέγης των αστυνομικών υπηρεσιών παραμένει «καυτό», αφού οι χώροι στο σημερινό αστυνομικό μέγαρο της οδού Ερμού είναι παλαιοί και ελάχιστοι.

«Το Υπουργείο οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του ως προς την πρόταση για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου εντός του συγκεκριμένου χώρου της οδού Αμερικής. Είναι επιτακτική ανάγκη να μην κωλυσιεργήσει άλλο το συγκεκριμένο ζήτημα και να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες. Το οφείλουμε στους αστυνομικούς και στους Αχαιούς πολίτες» υπογραμμίζει ο κ. Κατσανιώτης προς τον αρμόδιο υπουργό, ρωτώντας εάν υπάρχει πραγματική βούληση για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, αλλά και από ποια πηγή (π.χ. ΕΣΠΑ, ΣΔΙΤ) μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο.