Αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών για λήψη μέτρων έμπρακτης οικονομικής ανακούφισης των πληγέντων από τις μέδουσες επιχειρηματιών στις ακτογραμμές της Αχαΐας

Αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών για λήψη μέτρων έμπρακτης οικονομικής ανακούφισης των πληγέντων από τις μέδουσες επιχειρηματιών στις ακτογραμμές της Αχαΐας

14.3

Τη λήψη μέτρων έμπρακτης οικονομικής ανακούφισης των πληγέντων από τις μέδουσες επιχειρηματιών στις ακτογραμμές της Αχαΐας, ζητάει ο βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης από το υπουργείο Οικονομικών, στηρίζοντας το αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Νομού Αχαΐας.

Παράλληλα, ο βουλευτής Αχαΐας στιγματίζει την πολυγλωσσία των υπουργείων, καθώς από την μία πλευρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε δική του ερώτηση απάντησε πως δεν προτίθεται να λάβει κάποιο μέτρο, ενώ ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος σε ερώτηση άλλου βουλευτή, ανέφερε πως θα ληφθούν κάποια μέτρα, (όπως η ένταξη του Κορινθιακού στη Συνθήκη Natura 2000 ή και η τοποθέτηση διχτυών για συγκράτηση των μεδουσών μακριά από πολυσύχναστες παραλίες) που και πάλι όμως αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» και δεν αντιμετωπίζουν το άμεσο και υπαρκτό πρόβλημα επιβίωσης εκατοντάδων επιχειρηματιών που είδαν τους τζίρους τους να βουλιάζουν το φετινό καλοκαίρι.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Κατσανιώτης, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Σε ακόμη μία περίπτωση παρακολουθούμε, όχι μόνο να μην υπάρχει η στοιχειώδης συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων, αλλά και μία Κυβέρνηση που ουσιαστικά  απουσιάζει από την κοινωνία και τα προβλήματά της. Οι θεωρίες περί “οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης”  ή περί  “περιοδικότητας του φαινομένου κάθε 8-10 χρόνια”  δεν προσφέρουν τίποτα στους επαγγελματίες που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να «βυθίζονται» στην καταστροφή».

Ο κ. Κατσανιώτης, παραθέτει το αίτημα των Καταστηματαρχών Εστίασης για απαλλαγή τους από τα τέλη χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας, τονίζοντας πως «όλοι πρέπει να συναισθανθούν την αγωνία των επαγγελματιών, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν, περιμένοντας την καλοκαιρινή περίοδο για να τους δώσει  μια «ανάσα»  για το χειμώνα»

Ο βουλευτής ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των επιχειρηματιών, που μπορεί να φτάνουν και σε ελαφρύνσεις ή παρατάσεις αποπληρωμής για φόρους και εισφορές, καθώς φυσικά και εάν προτίθεται το υπουργείο να απαλλάξει τους επαγγελματίες της περιοχής από τα τέλη Αιγιαλού και Παραλίας για το φετινό καλοκαίρι και για όσο παραμένει το πρόβλημα.