Στις πυρόπληκτες περιοχές της Δυτικής Αχαΐας

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Δυτικής Αχαΐας

16.8

Στη Δυτική Αχαΐα που υπέστη τεράστιες καταστροφές από την μεγάλη πυρκαγιά βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε όλες τις πληγείσες περιοχές και συναντήθηκε με κατοίκους, αποκτώντας ίδια αντίληψη για τις μεγάλες ζημιές που σημειώθηκαν και τις ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες που προκύπτουν, ιδιαίτερα καθώς η χειμερινή περίοδος πλησιάζει.

«Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο» υπογράμμισε ο κ. Κατσανιώτης, ο οποίος καλεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Δυτικής Αχαίας να συστήσουν άμεσα κοινή ομάδα εργασίας για την καταγραφή ζημιών και προτεραιοτήτων, καθώς και για την διεκδίκηση πόρων για την άμεση ανασυγκρότηση και προφύλαξη της περιοχής, ειδικά ενόψει του χειμώνα.

«Εκατοντάδες συμπολίτες μας έχασαν το βιος τους. Η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή υπέστη ένα τεράστιο πλήγμα, ενώ ο χειμώνας έρχεται και απειλεί τους οικισμούς με καταστροφές, μετά την μεγάλη φωτιά. Την ίδια ώρα υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα για την άμεση άντληση κεφαλαίων, την αποζημίωση των αγροτών και την αποκατάσταση των υποδομών. Πρέπει να τα αξιοποιήσουμε πλήρως και να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο ευρώ για την ανακούφιση των συμπολιτών μας» υπογράμμισε ο κ. Κατσανιώτης.