Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας για τη δωρεάν σίτιση και στέγαση των φοιτητών – “Στον αέρα η φοιτητική στέγη – Ξεκρέμαστοι εκατοντάδες φοιτητές”

Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας για τη δωρεάν σίτιση και στέγαση των φοιτητών – “Στον αέρα η φοιτητική στέγη – Ξεκρέμαστοι εκατοντάδες φοιτητές”

15.2

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες -οικονομικά αδύναμοι- φοιτητές, καθώς υπουργείο και Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) είναι ανακόλουθοι στις δεσμεύσεις τους για δωρεάν σίτιση και στέγαση, ζήτημα που αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στην ερώτηση του ο Βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, εκατό τριάντα δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και εκατοντάδες άλλοι σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται στον αέρα αφού οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να σπουδάζουν επιφορτισμένοι με τα έξοδα της στέγασης και όλα τα άλλα βάρη που καλούνται να πληρώσουν και καλεί τον Υπουργό να απαντήσει σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την επίλυση του προβλήματος.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την αρχή της ακαδημαϊκής περιόδου μέχρι σήμερα ψεύδεται…… Αφήνει χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές χωρίς φαγητό, ζεστό νερό, συντήρηση και καθαριότητα, δίνει προφορικές υποσχέσεις αφήνοντας χωρίς συμβάσεις τους ξενοδόχους που φιλοξενούν φοιτητές που έχουν ανάγκη από ένα δωμάτιο. Αλλά τους μάθαμε πια ….Αυτό ξέρει να κάνει καλά αυτή η Κυβέρνηση ΄΄να χτίζει πάνω στην άμμο χάρτινους πύργους και να μοιράζει ψεύτικες ελπίδες σε εκατοντάδες φοιτητές, που κινδυνεύουν να χάσουν τις σπουδές τους και μαζί να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους» ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: “Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς συνεχόμενα και επαναλαμβανόμενα είναι τα προβλήματα στη στέγαση και τη σίτιση του Πανεπιστημίου Πατρών, με αποκορύφωμα την διήμερη κατάληψη της Πρυτανείας του Ιδρύματος από τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές.
Παράλληλα, οι ξενοδόχοι της Πάτρας με ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν ότι, θα προχωρήσουν άμεσα στην διακοπή παροχής των υπηρεσιών τους προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, εάν δεν τους παράσχει τις συμβάσεις μίσθωσης των δωματίων, οι οποίες εξασφαλίζουν την επαγγελματική συμφωνία μεταξύ τους. Αποτέλεσμα θα είναι να μείνουν χωρίς στέγη εκατό τριάντα δύο (132) φοιτητές, που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Πάτρας, αλλά και πλήθος φοιτητών σε όλη την Ελλάδα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για να μη μείνουν χωρίς στέγη εκατοντάδες φοιτητές;Πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις μίσθωσης των δωματίων, ώστε να τακτοποιηθούν οι τυπικές υποχρεώσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τους ξενοδόχους;”