Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας για την έγκριση ολιγομελούς τμήματος στο ΓΕΛ Λάππα

Την ανάγκη να λειτουργήσει το ολιγομελές τμήμα των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Λάππα, τονίζει ο βουλευτής Αχαΐας ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας.

«Ένα περιφερειακό σχολείο σε μια αγροτική περιοχή του Νομού μας πρέπει να έχει τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών. Φανταστείτε την ταλαιπωρία των παιδιών, όταν το Υπουργείο δεν τους δώσει τη δυνατότητα να τελειώσουν ομαλά το Λύκειο στο σχολείο που φοιτούν» δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: “Ένα από τα θέματα που έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα είναι η μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αφού αρνείται να ξεπεράσει την έλλειψη ενός μαθητή και δεν δίνει έγκριση για λειτουργία της τάξης.

Η ίδια ανησυχία υπάρχει για τη λειτουργία του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ τάξης του Γ.Ε.Λ. Λάππα Αχαΐας. Η μη λειτουργία αυτού του ολιγομελούς τμήματος θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα και δυσκολίες σε μαθητές και γονείς για τους παρακάτω λόγους:

Το Γενικό Λύκειο Λάππα είναι ένα περιφερειακό σχολείο με μαθητές που για να φοιτήσουν σε αυτό διανύουν καθημερινά έως και 30 χιλιόμετρα από το σπίτι τους. Η μεταφορά αυτών των παιδιών γίνεται με μισθωμένα λεωφορεία. Ο προγραμματισμός των δρομολογίων αυτών των μισθωμένων λεωφορείων, οι διαδρομές των οποίων είναι τέσσερις κι εξυπηρετούν διαφορετικά χωριά, μαζεύοντας τα παιδιά γίνεται τον Ιανουάριο του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Οι εργαζόμενοι, σε χωράφια και κτηνοτροφία, γονείς τους βασίζονται σε αυτά τα μισθωμένα λεωφορεία προκειμένου να πάνε σχολείο τα παιδιά τους, καθώς οι ίδιοι δεν μπορούν καθημερινά να εξυπηρετήσουν την μεταφορά αυτή με ίδια μέσα.

Επειδή, οι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες επιβάλλουν τη λειτουργία αυτού του τμήματος, αφού συντρέχουν λόγοι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί και κοινωνικοί.

Επειδή, η εκπαίδευση πρέπει να προσφέρει ίσες ευκαιρίες και όχι εμπόδια στους μαθητές θα οδηγήσουν στην εγκατάλειψη των σπουδών τους

Ερωτάσθε

Θα προβείτε στην έγκριση λειτουργίας του ολιγομελούς τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ τάξης του ΓΕΛ Λάππα;”.