Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση

«Σε δύο μήνες η αξιολόγηση και χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων»

«Η μείωση του χρόνου χρηματοδότησης μιας πρότασης θα οδηγήσει σε πραγματική επενδυτική έκρηξη. Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την οικονομία διότι μιλάμε για ελληνικές επενδύσεις που θα προσφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στη χώρα. Αυτό ακριβώς σημαίνει πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας»

«Από όλες τις παθογένειες που αντιμετωπίζει διαχρονικά η οικονομία και το ελληνικό επιχειρείν το μεγαλύτερο βαρίδι είναι η καθυστέρηση του κράτους. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πράξεις κι όχι με λόγια, κινείται με γνώμονα τη στήριξη των επιχειρήσεων, την ενίσχυση των επενδύσεων και τη διευκόλυνση στην πρόσβαση ρευστότητας, με αντικειμενική αξιολόγηση και χωρίς περίπλοκες διαδικασίες. Πρέπει να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, που προσφέρουν και χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Οι προσκλήσεις για τον αναπτυξιακό θα γίνονται σε φάσεις και σε προκαθορισμένο χρόνο μέσα στο έτος ώστε να μην λιμνάζουν προτάσεις μέχρι να κλείσει η πρόσκληση. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν και εξωτερικοί αξιολογητές για το ταχύτερο έλεγχο των φακέλων. Στόχος, είναι από τα δύο έτη, κατά μέσο όρο, που χρειάζεται μία επένδυση για να αξιολογηθεί και να χρηματοδοτηθεί, να μειωθεί στους δύο μήνες.