Συνάντηση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ολλανδίας με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Αθήνα

Συνάντηση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ολλανδίας με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Αθήνα

Με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Αθήνα, κυρία Stella Ronner-Grubačić, συναντήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο  Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ολλανδίας,  κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι καλές διμερείς σχέσεις και συζητήθηκαν θέματα στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών μέσω μελλοντικών συναντήσεων.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό θέμα, η χώρα μας αναγνωρίζει την ανθρωπιστική βοήθεια χρηματοδότησης που δέχεται από την Ολλανδία και την υποστήριξή της για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό με ρεαλισμό και αλληλεγγύη από την Ε.Ε.

Ειδικότερη αναφορά έγινε στα θέματα ασφάλειας και άμυνας της χώρας μας, με την ολλανδική πλευρά να εκφράζει πρόθεση συνεργασίας για την αναβάθμιση της λειτουργίας των αμυντικών συστημάτων, είτε με ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης είτε με τη δημιουργία κοινοπραξιών στη χώρα μας.

Εκφράσθηκε, επίσης, και από τις δύο πλευρές, το ενδιαφέρον ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα στο πεδίο της αγροτικής παραγωγής και της καινοτομίας με τη συνέχιση των δραστηριοτήτων και των συνεργιών στην ελληνική ύπαιθρο.