Συνάντηση Κατσανιώτη – Διευθύνουσας Συμβούλου ΕΟΠΠΕΠ για στέγαση νέας δομής ΕΠΑΝΟΔΟΣ στο κτίριο που στέγαζε το Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας

Συνάντηση Κατσανιώτη – Διευθύνουσας Συμβούλου ΕΟΠΠΕΠ για στέγαση νέας δομής ΕΠΑΝΟΔΟΣ στο κτίριο που στέγαζε το Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας

Λύση στο θέμα της στέγασης της νέας δομής για την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων στην Πάτρα διαφαίνεται μετά τις διαδοχικές επαφές που πραγματοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, με την Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και τη Διευθύνουσα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και Ιωάννα Λυτρίβη.
Το παράρτημα της δομής ΕΠΑΝΟΔΟΣ, θα μπορούσε να στεγαστεί στο κτίριο που μέχρι το 2010 στέγαζε το Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας (επιφάνειας 1.375 τ.μ) το οποίο ανήκει στον ΕΟΠΠΕΠ, και παραμένει μέχρι σήμερα αναξιοποίητο. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επικοινωνίας του κ. Κατσανιώτη με τη Διευθύνουσα του Οργανισμού, η κα Λυτρίβη ήταν θετική στην πρόταση του βουλευτή της ΝΔ και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων για την οριστικοποίηση της απόφασης.
Η νέα δομή θα καταστεί σημείο αναφοράς για τη μετασωφρονιστική πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, στις φυλακές της οποίας εκτίουν την ποινή τους 1.373 κρατούμενοι ενώ μόνο στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πάτρας βρίσκονται 626.
Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό επίσημο φορέα μετασωφρονιστικής μέριμνας που δημιουργήθηκε στη χώρα μας. Σκοπός της είναι η «η επαγγελματική συμπαράσταση και η προετοιμασία και προώθηση της εν γένει κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων και αποφυλακιζομένων».

Ο κ. Κατσανιώτης σε δήλωσή του μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την κα Σοφία Νικολάου είχε επισημάνει ότι τα προγράμματα επανένταξης «αποτελούν μέσα θεμελιώδους σημασίας για την πρόληψη της υποτροπής και την αύξηση της δημόσιας ασφάλειας» ενώ σε ότι αφορά το κτιριακό ζήτημα είχε δεσμευθεί να συμβάλει στην εύρεση του κατάλληλου κτιρίου που θα μπορέσει να στεγάσει το παράρτημα της «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» στην Πάτρα.