Σημεία συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM

Σημεία συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM

06/07/2021           

  • Αναδιάρθρωση ΕΣΥ

Τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη επεσήμανε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης μιλώντας στον Real fm και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παγάνη και Αναστασία Γιάμαλη.

Πιο συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε: «Αν δεν γίνει τώρα πότε θα γίνει; Το ΕΣΥ δέχθηκε μια πολύ μεγάλη πίεση και έχουμε πλέον στοιχεία για το τι δούλεψε και πως δούλεψε. Οφείλουμε να δούμε πως θα πρέπει να είναι το νέο ΕΣΥ για να υπηρετεί τον πολίτη. Τα πάντα χρειάζονται επανασχεδιασμό.

Ως βουλευτής επαρχίας σας λέω ότι «αυτό που πρέπει να δούμε δεν είναι ο σχεδιασμός των νοσοκομείων – και το είπε ο πρωθυπουργός – αλλά την πρόληψη. Είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να έχουμε μια αξιόπιστη αποτίμηση του συστήματος υγείας για τα λάθη, τα κενά και τις ανάγκες και με βάση αυτή να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη αναδιάρθρωση του δημόσιου ΕΣΥ».

  • Εμβολιασμοί

Ο κ. Κατσανιώτης σημείωσε ακόμα ότι στην πράξη μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός στα καταστήματα της εστίασης για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους«Το κράτος δίνει τη δυνατότητα και οι επιχειρηματίες μπορούν να αποφασίσουν τις θα κάνουν…» σημείωσε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι «πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια για να πείσουμε τους συνανθρώπους μας που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας να εμβολιαστούν. Αν το κάνουμε τότε θα έχουμε επιτελέσει το εθνικό μας καθήκον».

«Ζούμε σε μια χώρα όπου το εμβόλιο είναι διαθέσιμο και δωρεάν για όλους τους πολίτες. Αυτό το προνόμιο δεν το έχουν όλες οι χώρες. Αυτό το δώρο της επιστήμης πρέπει όλοι να το αξιοποιήσουμε» ανέφερε σε άλλο σημείο.

  • Συμφωνία Πρεσπών

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε: «Στεναχωριέμαι από την στάση των Σκοπιανών γιατί επιβεβαιώνει αυτό που είχα πει από την πρώτη στιγμή. Ότι είναι μια κακή συμφωνία την οποία δεν πρόκειται να τηρήσει η άλλη πλευρά. Το είδαν όλοι στις τηλεοράσεις τους. Η πλευρά των Σκοπίων είναι αυτή που δεν τηρεί την συμφωνία.»

  • Αθωωτική Απόφαση για Σταύρο Παπασταύρου

Τέλος, σχολιάζοντας την αμετάκλητη αθωωτική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τον Σταύρο Παπασταύρου επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας του οφείλει μια συγγνώμη. Ο άνθρωπος κατασυκοφαντήθηκε για πολιτικούς λόγους. Και αυτές οι πρακτικές είναι η αιτία που σοβαροί άνθρωποι δεν θέλουν να μπαίνουν στην πολιτική. Γιατί λοιδορούνται και συκοφαντούνται άδικα. Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να είναι έντονη αλλά όταν μπαίνουμε σε τέτοιου είδους γκεμπελίστικες πρακτικές πρέπει όλοι να τις καταδικάζουμε».