Συναντήσεις με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Συναντήσεις με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαδοχικές συναντήσεις για θέματα που αφορούν την νέα ΚΑΠ αλλά και για τα μείζονα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Αχαΐας είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος αρχικά συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό και τον Υφυπουργό κ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη και ακολούθως με τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου με τους οποίους έγινε μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για όλα τα  θέματα νέων αγροτών, τα σχέδια βελτίωσης και την προώθηση των προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας .

Εκτός των άλλων συζητήθηκε ένα σχέδιο δράσης για την ελληνική ύπαιθρο που θα αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα έχει στόχο να καταστήσει τις αγροτικές περιοχές μας ισχυρότερες, ανταγωνιστικές, ανθεκτικές και ευημερούσες.

Ο Κ. Κατσανιώτης χαρακτήρισε ως το «σημαντικότερο ζήτημα» την διάθεση της σταφίδας και όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με την κα Καλογήρου συζήτησαν τρόπους στήριξης των σταφιδοπαραγωγών στην περίπτωση που υπάρχει μείωση στην τιμή διάθεσης του προϊόντος στο φετινό τρύγο,  αλλά και το ενδεχόμενο στοχευμένων παρεμβάσεων για τη διάθεση της σταφίδας παραγωγής 2020 που υπάρχει σε απόθεμα, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε στην αγορά η κρίση του κορωνοϊού.

Ανέφερε επίσης την ανάγκη στήριξης των παραγωγών επίσπορων καλλιεργειών, καθώς οι οικονομικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία έχουν επηρεάσει σημαντικά το εισόδημά των παραγωγών ενώ υπογράμμισε και τη σημασία της στρεμματικής αποζημίωσης των αμπελουργών που καλλιεργούν την ποικιλία Ροδίτη, μια ποικιλία βάσης των ελληνικών κρασιών που η  μεγαλύτερή της  ποσότητα παράγεται στην περιοχή της Αχαΐας.

Ο κ. Κατσανιώτης  μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση έχει πρώτη προτεραιότητα τον αγρότη και τη στήριξη του εισοδήματος του από την πρώτη στιγμή της κρίσης. Με σχέδιο, τεκμηρίωση και αποτελεσματικότητα μέχρι σήμερα στηρίχθηκε ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας και θα συνεχίσει να στηρίζεται όσο διαρκεί η κρίση».