Δασική πυρκαγιά στην Αχαΐα

Δασική πυρκαγιά στην Αχαΐα

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, είναι μεγάλη. Η σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα, είναι αποτέλεσμα της μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας της τοπικης αυτοδιοίκησης και όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας. Δυστυχώς, οι συνθήκες που επικρατούσαν εχθές ήταν εξαιρετικά αντίξοες. 6 μποφόρ με ριπές μέσα από συμπαγές πευκοδάσος και με μεγάλο θερμικό φορτίο στους οικισμούς.

Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, των Πυροσβεστών, της Αστυνομίας και των τοπικών αρχών. Η περιοχή είχε πολλές ομοιότητες με το Μάτι αλλά ο καλός συντονισμός και η έγκαιρη αντίδραση μας έσωσαν από τα χειρότερα. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τίποτα άλλο δεν έχει μεγαλύτερη αξία.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι πολλές. Όπως επίσης και οι εθελοντές που βρίσκονται στα διάσπαρτα μέτωπα και επιχειρούν να τα περιορίσουν. Με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη για να περιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής.

Δυστυχώς, οι ζημιές από την πυρκαγιά είναι μεγάλες. Όλα αυτά όμως θα τα δούμε την επόμενη ημέρα. Θα σηκώσουμε μανίκια και θα τα ξαναφτιάξουμε.