Τελετή παράδοσης-παραλαβής – Υπουργείο Εξωτερικών

Τελετή παράδοσης-παραλαβής – Υπουργείο Εξωτερικών

«Κύριε Υπουργέ, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Γενικοί Γραμματείς. Είναι ξεχωριστή τιμή για εμένα η ανάληψη των καθηκόντων του Υφυπουργού Εξωτερικών και για άλλη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την μεγάλη ευκαιρία και τιμή που μου κάνει.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς κύριε Υπουργέ για τα πολύ φιλόξενα λόγια σας και να σας διαβεβαιώσω ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στην προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση και εσείς έτσι ώστε η χώρα αυτή την δύσκολη περίοδο να προχωρήσει μπροστά.Φίλε Κώστα, θα πάρω τη σκυτάλη αλλά αυτό που παρουσίασες και αυτό που ξέρουμε ότι έχεις κάνει, είναι πολύ μεγάλο. Θέλω τη βοήθειά σου από εδώ και πέρα και ελπίζω να καταφέρω να κάνω και εγώ, να αφήσω μια αντίστοιχη παρακαταθήκη με εσένα.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι η Κυβέρνηση έχει αποδείξει τα τελευταία δυο χρόνια ότι ο απόδημος ελληνισμός, ο οικουμενικός ελληνισμός πρέπει να είναι αναπόσπαστο, αναπόδραστο κομμάτι της χώρας.

Η ψήφος των αποδήμων είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι στην ουσία πρέπει να ζουν, να δρουν, να νιώθουν κοντά μας.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή και πάλι τον Πρωθυπουργό και εσάς. Νομίζω ότι τα λόγια από εμένα δεν είναι σημαντικά. Ελπίζω μετά από λίγο καιρό να έχω να πω όσα είπε ο Κώστας ο Βλάσσης.

Ευχαριστώ πολύ και ευχαριστώ και όλους τους συνεργάτες μου που χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ σήμερα.

Να είστε καλά.»