Επίσκεψη στην Πόλη του Μεξικού (26-28 Σεπτεμβρίου 2021)

Επίσκεψη στην Πόλη του Μεξικού (26-28 Σεπτεμβρίου 2021)

katsaniwtis

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πόλη του Μεξικού στις 26 – 28 Σεπτεμβρίου 2021.

O Υφυπουργός, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κεντρική επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Εθνική Ανεξαρτησία του Μεξικού. Στο περιθώριο των εορτασμών πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Μεξικού, Andrés Manuel López Odrador, την υπουργό Πολιτισμού, Alejandra Frausto Guerrero, την Δήμαρχο της Πόλης του Μεξικού, Claudia Sheinbaum και αρκετούς υπουργούς – εκπροσώπους άλλων κρατών.

Ο κ. Κατσανιώτης πραγματοποίησε, επίσης, συνάντηση με την Μεξικανή ομόλογό του, Carmen Moreno Toscano, στο Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, υπογράμμισαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσαν την αμοιβαία δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση τους.

Τέλος, συνοδευόμενος από την Πρέσβη της Ελλάδας στο Μεξικό, Αργυρώ Παπούλια, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης Μεξικού, καθώς και τον Πρόεδρο και μέλη της εκεί Ελληνικής κοινότητας και υπογράμμισε την δέσμευση της κυβέρνησης για αμέριστη συμπαράστασή και αρωγή. Παράλληλα, τους εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την οικοδόμηση πολιτιστικών, πολιτικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Μεξικού.