Δείπνο με εκπροσώπους επαγγελματικών ομογενειακών φορέων

Δείπνο με εκπροσώπους επαγγελματικών ομογενειακών φορέων

Ομογενειακοί επαγγελματικοί φορείς παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδας στις ΗΠΑ κας Α. Παπαδοπούλου και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Κ. Κούτρα.

Κατά το δείπνο, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Κ. Κούτρας, απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε τον κ. Υφυπουργό, σημειώνοντα ότι ο νέος Υφυπουργός έχει πολλά σχέδια για τους Έλληνες της Διασποράς όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Κούτρας ευχαρίστησε επίσης τους φορείς και ιδιαιτέρως την κα Νάνσυ Παπαϊωάννου (πρόεδρο της Atlantic Bank), όχι μόνο για την υποδοχή και την φιλοξενεία αλλά και για τη βοήθεια προς το Προξενεία με το σύστημα πληρωμών.

Η κα Παπαϊωάννου σημείωσε επίσης ότι η Atlantic Bank ήταν πάντα δίπλα στην Ελληνική Κοινότητα, βοηθώντας τους Έλληνες μετανάστες.

Η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ κα Παπαδοπούλου στην ομιλία της είπε ότι ο Κατσανιώτης είναι γνωστός στους πολιτικούς κύκλους και παρόλο που είναι η πρώτη του επίσκεψη στη Νέα Υόρκη στο νέο του ρόλο ως Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, γνωρίζει πολύ καλά τη Νέα Υόρκη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθούν λύσεις για τα ζητήματα της Ελληνικής Κοινότητας. Πρόσθεσε ότι οι Έλληνες της διασποράς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας και πρέπει να είναι κοντά στην πατρίδα και ο Υφυπουργός θα κρατήσει την κοινότητα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Ελλάδα.

Ο κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε την Πρέσβη και τον Γενικό Πρόξενο για τα καλά τους λόγια και μίλησε θερμά για την Ελληνική Κοινότητα και πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε την Πρέσβειρα Παπαδοπούλου και τον Γενικό Πρόξενο Κούτρα που είναι υποδειγματικά στις θέσεις τους μαζί με τα μέλη του επιτελείου τους. Πρόσθεσε ότι είναι επίσης τυχερός που ήρθε στη Νέα Υόρκη ενόψει των Θυρανοίξιων στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, υπό τον Παναγιωτάτο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με την κοινότητα «Μια κοινότητα ανθρώπων που μας κάνουν όλους περήφανους». Και συνέχισε, «για μένα να βλέπω τους Έλληνες της Διασποράς να προοδεύουν και να εξελίσσονται, προχωρώντας πέρα ​​από τα έργα εκείνων του παρελθόντος, της τρίτης και τέταρτης γενιάς Ελλήνων στην Αμερική στη πορεία τους και με μεγάλη επιτυχία, επίσης, αυτό είναι σημαντικό για μένα, ότι συνεχίζουμε, προοδεύουμε και είμαστε μια γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών και πρέπει να παραμείνουμε και να βοηθήσουμε τη σχέση της Ελλάδας εκτός Ελλάδας. Η μεγάλη Ελλάδα είστε εσείς, πέρα ​​από τα σύνορα της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν ορίζεται από γεωγραφία, είναι ιδέα, φιλότιμο, και πολλά άλλα μαζί. Αισθάνομαι πραγματικά περήφανος που βρίσκομαι εδώ ανάμεσά σας, σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν εδώ και ελπίζω να μιλήσω σε όλους έναν προς έναν αργότερα, σας ευχαριστώ».