Στα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Στα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

51651106240_092ec09242_o-scaled

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης παρευρέθηκε, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν του Μανχάταν.

Την τελετή των Θυρανοιξίων πραγματοποίηση η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος κατέφθασε στον Ναό συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και τον Μητροπολίτη Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Η λαμπρή τελετή ξεκίνησε με την ανύψωση του σταυρού, τον οποίο ευλόγησ ο Οικουμενικός Πατριάρχης και τοποθετήθηκε στον τρούλου της εκκλησίας. Η πατριαρχική αποστολή μετέφερε τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Νικολάου από το Άγιο Όρος, το οποίο τοποθετήθηκε από τον Πατριάρχη στο κέντρο της Αγίας Τράπεζας.

Ο κ. Υφυπουργός μετά το πέρας της Τελετής των Θυρανοιξίων δήλωσε:

“Στο σημείο όπου διαδραματίστηκε ένα από τα μεγαλύτερα δράματα της αρχής του 21ου αιώνα, ξεπήδησε από τις στάχτες του ιστορικού Ιερού Ναού του Άγιου Νικολάου, ο νέος Άγιος Νικόλαος ως φάρος ελπίδας και ενότητας. Ενότητας λαών και θρησκειών.”