Συναντήσεις με την Υφυπ. Παιδείας Ζ. Μακρή & τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θ. Παπαδόπουλο για τα δυσπρόσιτα σχολεία των Καλαβρύτων

Συναντήσεις με την Υφυπ. Παιδείας Ζ. Μακρή & τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θ. Παπαδόπουλο
για τα δυσπρόσιτα σχολεία των Καλαβρύτων

Ενημέρωση για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου Καλαβρύτων, σ’ όλες τις βαθμίδες τους και κυρίως για τα δυσπρόσιτα  της περιοχής είχε σήμερα, Παρασκευή, ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή παρουσία συνεργατών του Υφυπουργού Εξωτερικών και Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Κατσανιώτη.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει ασχοληθεί επισταμένα ως βουλευτής της περιοχής με τα δυσπρόσιτα σχολεία της Αχαΐας και σήμερα από την θέση του υφυπουργού Εξωτερικών στηρίζει τα αιτήματα αυτά ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Κατσανιώτης θα πιέσει στην κατεύθυνση  να δοθούν κίνητρα σε επίπεδο μορίων στους δασκάλους και τους καθηγητές ώστε να επιλέξουν να υπηρετήσουν στα συγκεκριμένα σχολεία.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης «σε μία ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή πρέπει να επιδιώκεται η υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς αυτά επιτελούν έναν ευρύτερο κοινωνικό καιμμορφωτικό ρόλο».

Επιπλέον, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο Καλαβύτων, συζητήθηκαν και ζητήματα ανάπτυξης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας αλλά και δυνατότητες συμβολής του Δήμου Καλαβρύτων στην ενεργοποίηση του Αποδήμου Ελληνισμού, σε στόχους που αφορούν στην επανασύνδεση των Αποδήμων με την πατρίδα τους αλλά και την αντίστροφη στήριξη της Ελλάδας στις εκεί κοινότητες των Ελλήνων του εξωτερικού.