Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Απονομή τιμητικής διάκρισης Σταυρού Αγίου Ανδρέου

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Απονομή τιμητικής διάκρισης
Σταυρού Αγίου Ανδρέου

ΥΠΕΞ-ΔΡΑΣΕΙΣ-15-1

O Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κωνσταντινούπολη, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έγινε δεκτός από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Παναγιώτατος με αφορμή την αυριανή εορτή του Ιδρυτού της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο κ. Κατσανιώτης του απένειμε τιμητικώς τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Έδρα του, αλλά και στον κόσμο, καθώς και για την Ομογένεια της Πόλης.

Τον κ. Υφυπουργό συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κα Γεωργία Σουλτανοπούλου και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου Υφυπουργού, κ. Χριστόδουλος Μαργαρίτης.