Χαιρετισμός στην Διαδικτυακή Κοπή Πίτας Συλλόγου Ιμβρίων

Χαιρετισμός στην Διαδικτυακή Κοπή Πίτας Συλλόγου Ιμβρίων

ΥΠΕΞ-ΔΡΑΣΕΙΣ-36

Κυρίε Πρόεδρε του Συλλόγου Ιμβρίων,

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Αγαπητοί μου Ίμβριοι,

Καλή Χρονιά! Καλή Χρονιά!

Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου γιατί βρίσκομαι ανάμεσά σας, έστω και διαδικτυακά.

Η έναρξη του 2022 μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια νέα έξαρση της πανδημίας, αλλά και με τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα αφήσουμε τα δύσκολα πίσω μας.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Σεπτέμβριο του 2021 με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα ο Ελληνισμός που ζει και δραστηριοποιείται στην Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο έχω ήδη επισκεφθεί δύο φορές την Κωνσταντινούπολη. Την πρώτη για να συμμετάσχω στην επέτειο των τριάντα ετών πατριαρχίας του συντοπίτη σας Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τη δεύτερη για να παραστώ στη θρονική Εορτή του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων είχε εκτενή συνεργασία και με τους δραστήριους εκπροσώπους της ομογένειας της Πόλης, αλλά και δικών σας εκπροσώπων.

Με ιδιαίτερη χαρά, εξάλλου, σας ανακοινώνω ότι προγραμματίζω στο τέλος του Ιανουαρίου να επισκεφθώ την Ίμβρο και την Τένεδο.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό, καθώς σε αυτή την επίσκεψη θα έχω την τιμή να είναι παρών ο καλύτερος «ξεναγός» που θα μπορούσα να έχω: ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος! Οπότε όπως καταλαβαίνετε ανυπομονώ ιδιαίτερα να βρεθώ στα χώματα του αγαπημένου σας νησιού. Να ακούσω από τους εκεί αρμόδιους, και φυσικά από τον ίδιο τον Παναγιότατο, τα θέματα που τους απασχολούν αλλά και να βοηθήσω στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Η ιστορία της Ίμβρου, ιδιαιτέρως κατά τον εικοστό αιώνα, υπήρξε μια επώδυνη υπόθεση. Ωστόσο, οι αθόρυβες προσπάθειες και πρωτοβουλίες μιας σειράς ανθρώπων, δίνουν σήμερα μια πιο αισιόδοξη εικόνα. Η επαναλειτουργία των Σχολείων όλων των βαθμίδων, η σταδιακή επανάκαμψη Ιμβρίων στην πατρώα Γη μας γεμίζει όντως με αισιοδοξία.

Επιπλέον, η εκλογή και ενθρόνιση του δραστήριου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κυρίου Κυρίλλου Β’ έδωσε νέο παλμό στη θρησκευτική αλλά και κοινωνική δραστηριότητα των δύο νησιών. Αυτό που συμβαίνει στην Ίμβρο τα τελευταία χρόνια ας αποτελέσει ένα παράδειγμα για όλους μας! Και το μήνυμα είναι ένα: Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ώστε η ζωή να κερδίζει πάντα!

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ ένα καρποφόρο 2022 στο σημαντικό έργο που επιτελείτε ως σύλλογος και φυσικά υγεία και κάθε καλό στον καθένα προσωπικά και στις οικογένειές σας!

Σας ευχαριστώ!