Τηλεφωνική επικοινωνία με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄

ΥΠΕΞ-ΔΡΑΣΕΙΣ-38

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Υφυπουργός εξέφρασε τις θερμές ευχές του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ελληνορθόδοξο ποίμνιο στην Αγία Γη και στην Αγιοταφική Αδελφότητα που βίωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά, την ξεχωριστή αυτή περίοδο, χωρίς τη χαρά της παρουσίας προσκυνητών λόγω της τρέχουσας πανδημίας.

Ο κ. Κατσανιώτης διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι, για την Ελληνική Πολιτεία, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η διαφύλαξη και προάσπιση των δικαίων και προνομίων του, η ενίσχυση και στερέωση των Αγίων Προσκυνημάτων καθώς και της Αγιοταφικής Αδελφότητας, το Εθιμικό Προσκυνηματικό Καθεστώς (StatusQuo) και η χριστιανική και δη ελληνορθόδοξη παρουσία στην Αγία Γη, αποτελούν αντικείμενο σταθερής μέριμνας και έντονου ενδιαφέροντος. Τόνισε, επίσης, ότι η συμπαράταξη της χώρας μας με τον Μακαριώτατο, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα Μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας είναι πάνδημη, ομόθυμη και ανιδιοτελής, συνεισφέροντας στην υψηλή ποιμαντική και εθνική αποστολή του Ιερού Καθιδρύματος, το οποίο αποτελεί φύλακα και μάρτυρα της διαχρονίας της Ελληνικής και Ελληνορθόδοξης παρουσίας στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε, τέλος, στην πρόθεσή του να μεταβεί στα Ιεροσόλυμα στο εγγύς μέλλον, όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν. Από πλευράς του, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις ευχές και την ειλικρινή συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας.